<Euro> Creative Commons License 2016.12.22 0 0 89176

Sziasztok!

 

Lakásvásárlás előtt állok. A konvektoros fűtésű lakásokat elsősorban esztétikai szempontok miatt eddig azonnal elvetettem. Tegnap viszont rájöttem, hogy gázkazánnal ezeknél a lakásoknál is kiépíthető radiátoros rendszer. Olvasgattam a neten, és láttam, hogy vannak az úgynevezett turbós, zárt gázkazánok, amik még a meleg víz előállítására is képesek. Megörültem, mert akkor még bojlert sem kell majd vennem. Így nem lesz még egy hordó a lakásban és az árát a fűtés kiépítésébe invesztálhatom. Egy ilyen fűtési megoldás kiépítésével kapcsolatban szeretnék kérdezni pár dolgot.

 

A lakásról pár információ: 55 nm, Helységek: Előszoba, nagyszoba (nappali), félszoba (háló), konyha, fürdőszoba, wc.

Radiátorokat a nappaliba, hálószobába, konyhába, fürdőbe és a wc-be szeretnék tenni.

1. Jól gondolom, hogy egy ilyen turbós, zárt, kombi gázkazánnal megoldható a lakás fűtése és meleg víz előállítása akkor is, ha nincs kémény kivezetésem? A fürdőszobába vagy a konyhába tenném a kazánt. Feltételezem, csak a falon át, kívülre kell neki kivezetni egy szellőzőt.

 

2. 24 KW-nál kisebb teljesítményű kazánokat nem nagyon láttam. Nem lesz nagy egy ilyen kazán az 55 nm-es lakáshoz? Ha csak 30-40%-on üzemel, akkor talán gazdaságtalan a működése.

 

Előre is köszönöm a segítséget.