tisztavíz_ Creative Commons License 2016.12.18 0 0 13969

Egy másik videójában: "The boxes are made of 96 point Davy binder's board." Értelmetlennek látom, hogy ilyen ócska trükkökkel megtévessze a jónépet.

 

De ez rajtam nem segít.

 

A bevonóanyagra véletlenül rákerült a kezemről egy csepp víz, száradás után is durván látszik a nyoma. Teljesen széthullámosodik a víztől. Ezzel a bevonóanyaggal tényleg csak akkor lehet vizes ragasztóval dolgozni, ha a bevonóanyagot kenem. Néztem néhány tapétázós videót, mindenhol jó vastagon megkenik a tapétát és össze is hajtják, hogy felpuhuljon. Ez a módszer még a legkevésbé sem szimpatikus.

 

Sage Reynolds módszerével a tapétaragasztó nem jó, de a Planatol BB sem. Ebben a videóban azt írja "straight PVA"-t használ, amit én tiszta PVA-nak értek (a kommentekben is rákérdeznek). Ezt higítja ~10% vízzel a kívánt állag eléréséig, elmagyarázza a videóban.

 

A Duvilax BD-20 összetétele:

CAS  9003-20-7      homopolimér vinilacetát            41 - 43 % m/m
CAS   84-69-5         diizobutilftalát                           8 - 10 % m/m

CAS   7732-18-5     víz                                               44 –  46,5 % m/m

CAS   9002-89-5     polivinilalkohol                          2% m/m

 

Ez sem tiszta PVA. Nem tudom honnan lehetne olyat szerezni.

 

GPF ajánlotta, hogy bekenem Planatol BB-vel és amikor meghúz rávasalom. Mennyire tartós kötés? A doboz belsejében az éleken nem tudok vasalni, nehéz lenne szerszámot találni, amivel ez megoldható.

 

Vagy a Pattex Chemperón extrém (érthetetlen okból csak egy helyen kapható itthon). Ezt ki kellene próbálni, de csak ezért megrendelni a drága ragasztót kockázatos. Látni szeretném, hogy más használta erre célra és működött.

 

A 3M spray nagyon drága és nem erre van kitalálva. (Menne szanaszét és szerkezetileg sem tartaná össze a dobozt.)

 

Kétoldali ragasztóban létezik hordozóréteg nélküli, az egész felületet be kellene vonni, egy vagyonba kerülne így a ragasztás.

 

Ezen kívül még nem tudom milyen ragasztási módok léteznek.

Előzmény: rferi (13968)