ubalika76 Creative Commons License 2016.12.16 0 0 52350

Vulkán 2016

Akartam írni, de aztán mégsem, de most mégis, hogy ennyien írtak, illetve vonatozok haza a Tortúrára.

Áronnal meg Bajárigabival vágtunk neki, én Klagenfurtból kocsikáztam haza ezért. Elég sokat mentem előző hetekben, elég szarul voltam még reggel is, ezért iszonyat pöcs módon nem bringáztam át Nógrádból. Vállalhatatlan hiba, de hát a futás után még 6óra kocsikázás Krumplifaluba...

Rajtban még Jakus-edzőbáék is ott vannak, klasszik túrahangulat, de gyakorlatilag elfogytak idénre a bakancsok. Mindenki futócipőben. Klímaváltozás?

Én olyan szinten pöcsölök, hogy az párját ritkítja, teljesen szét vagyok esve, hogy az órám, hol az itinerem, hol a fejpántom. Borzalom. Ezért aztán 7:43 kor sikerül megindulni. Mondjuk kishugomnak, még ekkor sem, családi vonás. Amúgy ő esett bazi nagyot a végén, de 6órát szaladt, büszke vagyok rá.

Mivel Gabi gyakorlatilag minden távját elfutja, én meg ugye rossz formában vagyok, Áron megy elől, utána én, majd Gabi. Nem esik jól az eleje, lassúak vagyunk, magas a pulzusom, csúszik a talaj, kopott a hokám, Gabi meg olyan könnyedén kocog el tőlünk, hogy utálom nézni. Na majd Salgóváron ő fog minket utálni(be is jött, de már jancsihegyen).

50p NHH-elég szar,  de megfejeljük a havas lefelével, ahol meg kb. mint az ólmozott tetvek. Magosfa lefelé már nem havas, engedjük. Szaszáékat lassan, békésen előzzük meg, feketevölgyben pontról kifele ott is vannak. SzabóÁron meg valami kislányt kísérget Godóvárnál--fú de jól teszi. Eszembe jut, hogy reggel -mikor jöttem- ott perkelték a disznót paphegy alatt. Kb. mostanra részegen fetrenghetnénk a kolbászok között--de jól tennénk.

Viszont úgy tűnik bejön az Áron-féle lazázás, mert a hullámvasút jól esik. Csermanek nagyon szépen mozog felfelé, beszélünk pár szót, nem úgy JB-ékkel, akiket nem ismerek fel. Salgóvár teccik, már várom a lobogó csíkoszászló látványát, az egy ilyen beégett hangulati elem a fejemben. A vulkán része.

Órám persze régen lemerült, érzésre megyek, Magyarhegyről végre jót veretünk lefelé. Ponton eltoszakodom a type teve-vizestömlőm töltögetésével, Áron elnyargal.

BélaBá megmondta, hogy a Vulkán Feketevölgyben kezdődik, és a dózeren csúcsosodik! Hát akkor tolom Áron után, tul. képpen jobban vagyok, mint mikor elindultam. Azt nézem, hogy 4óra lesz a menetidőm 2.NHH-ra. Mennyi onnan lemenni Tax felé? 40p?

Olit utolérem, lelassítok mellette, 1000éve nem láttam. Beszélgetünk persze most is okosakat mond nekem. Elvagyok, legalább nem lesz verseny Áronnal a végére, mert hát köv 7végén tortúra.

Aztán csak kilövök, tolom neki mostmár tisztességgel. Áront nem látom a csúcs alatti hosszúban sem. És Zserzselinek is itt kéne lennie valahol. A nagy meredeken még jobban tolom, jön ki a szemem mint a csigának. 4ó 5p NHH, Áron sehol. Jaj-jaj. Tépek lefelé, előttem futó. Jól mozog. Na, ez ki?PappPisti! Vigyorog rám, Naszályon 1 kört együtt mentünk. Elé megyek a kövesen, de a végén az aszfalton elmegy mellettem. Nem szaggatom az istrángot jobban, 4:40-en bőven bennvagyok, Áron csúnyán leszopatott, namindegy.

Célban 4:35, Áron sehol...hát ezek elkevertek. PB lett belőle, pedig mostanában ezek nem mennek nekem, nem tudom felülmúlni régi énemet.

Zuhanyzok, beszélgetek, eszegetek, várom Hugit. Sajna mindenki rohan valahova, ez valami borzalom, hogy nem tudunk ücsörögni és beszélgetni el az időt békésen. Pedig jó lenne egy ilyen után.

B