tigristomi Creative Commons License 2016.12.15 0 0 1548

Nagyon jól ismerem a TM-et, én nem várok spirituális hatást (módosult tudatállapotot) a TM-től, noha néha adhat, becsúszhat egy egy ilyen tapasztalat intenzív TM gyakorlásól. Csak ezt nem adja szisztematikusan és nincs is elmondva, mit kellene tapasztalni. Nehéz egy olyan gyakorlatban előre haladni, ahol nincs meg a cél.
Igy az emberek gyakorolnak, gyakorolnak, kitalálnak filozófiákat, de jelentősen nem fejlődnek.
Én azt mondom, hogy más TM-es gondolja át, fejlődött-e a meditációban.

A boxzsák, a szauna, vagy a sörözgetés stb. közül csak az próbál választani, aki nem ismeri a TM-et. Mert ez utóbbi nagyságrendekkel hatékonyabb az összes többinél, amit említettél.

Nekem pont nagyon jó tapasztalataim vannak a fentiekkel. A szaunázás végén mindig úgyérzem, hogy teljesen felszabadult leszek, a hideg vízből kijöve szokott lenni egy pillanat, mintha egyet kapcsolnának a fejemben. Hiába, a testi változás visszahat a tudatra.
A sört nem szeretem, de nyáron egyszer meggysörrel oltottam a szomjam, 1 litert elfogyasztottam ebéd közben. Utána mintha kivülről láttam volna magamat, szemlélődő állapotba kerültem. Érdekes tapasztalat volt.
Voltam 2 órás box edzésen is, az edzés alatt meg utána is, belekerültem a most állapotába, nem voltak gondolataim a létezésen kívül.
 Nagyságrendileg semmiképpen se mondanám, hogy ezek a tapasztalatok lemaradnának a TM és TM Siddhi általános tapasztalataimtól, amit másfelől 14 éven keresztül gyakoroltam.
 A másik oldalról, találkoztam olyan TM-esekkel is, akik csak ülnek, végig ülik a 20 percet, de semmit éreznek. Ezért, nem mindenkinek ugyanaz jön be, ugyanúgy.

Előzmény: Herold (1547)