lyss2
2016.12.14
|
|
0 0
20086
|
Szia!
Itt is leküldöm hátha hasznos valakinek. Bocsánat hogy tegnap nem válaszoltam, de a 2,5 éves leányzóm lenyúlta a telefonomat, és utána meg elmaradt.
Neked hol volt a csapágygolyó?
No, én is csak lelkes vagyok, de egyet biztos megpróbálhatsz. Ha a swirl szelepet alsó helyzetbe állítod, ami az alap helyzet, és egy csapágygolyóval, vagy pozdorjacsavarral vagy bármi, amivel le tudod dugózni a swirl-re menő vákuumot elzárod, akkor a swirl vákuumdobján nem fog elszökni a vákuum ha ki van szakadva. Így meg tudod próbálni az autót. Lehet hogy lyukas a swirl vákuumdob és felsőbb állasba volt megszorulva a szabályzó tengely.
Ha elmúlott a hiba, akkor a swirl vákuumdobja a ludas. Ha megmaradt akkor tovább kell keresgélni.
A turbó vákuum dobját is egyszerűen tudod ellenőrizni. A motor felett lévő két szelep közül a jobb oldali (autóval szembe állva) a turbónak a szelepe. Ha a turbó felé menő csövet lehúzod és szájjal megszívod kell hallani ahogy elengeded hogy visszaugrik a vákuumdob a helyére a turbón, ami szabályozza a geometriát.
Az enyémen sem volt elég rendszervákuum és a geometriát nem tudta mozgatni rendesen, és nagyobb fordulaton magas turbónyomást írt be hibának.
Ha ez is rendbe és nem javult meg, akkor még otthon tudsz kísérletezni tovább. Van egy levegő előmelegítő rész amit két vákuumdob szabályoz. Az intercooler után egy ipszilon ágban megy be a motorba a levegő. Azt a kettőt is le tudod dugózni próba képen, hogy nem e ott megy el a vákuum.
Egyik dolog ledugózására sem fog hibát dobni. Nekem mindegyik el van dugózva mait írtam és tökéletesen működik az autó.
Ha jól tudom nincs más a féken kívül, ami vákuummal működik.
Ha kérdésed van írj nyugodtan.
Üdv Peti. |
Előzmény: d3gabor (20084)
|
|