ercsibe Creative Commons License 2016.12.13 0 0 18472

Sziasztok!

Bakancs talpalásról/javításról érdekelne a tapasztalatotok / véleményetek.

Férjemnek kicsi, ám extraszéles lába van, nagyon nehéz rá bakancsot venni. A 15 éves Hanwagját tavaly végül egy Meindlre cseréltük. Ez erős kompromisszum volt: csak azért lett ez, mert a magyar és a Bergfuchs C talpú bakancskínálatát tekintve ez volt ez egyetlen 40-es bakancs, ami elég széles volt, hogy felmenjen a lábára. Szóval van egy 1 éves bakancs, amin sajnos nincs/alacsony a körgumi, emiatt a legutóbbi túrán rojtosra szakadt a teteje. (Szó szerint, kép csatolva. Éles vulkáni kő vágta így szét).

Léteznek kifejezetten bakancs / mászócipő javító cégek, egy levlistán anno a maszocipojavitas.hu-t ajánlották (ha egyéb tapasztalat/javallat van, szívesen fogadom). Valaki csinált már ilyet? Érdemes ilyen körgumit utólag rátetetni? Pláne egy ilyen rojtos bakancsra? Tudom, h drága, de az új bakancs (beleszámítva a kálváriát is) meg még drágább lenne. Utólag lehet ilyen körgumit csináltatni úgy, hogy az olyan legyen, mintha eredetileg is oda tervezték volna?

Jön a tél, havas terepen ezekbe a rojtokba már simán bemegy a hó, de persze egy nyári eső is rommá áztathatja a bakancsot.

Mit javalltok? Körgumit rá és jobb, mint újkorában (maszocipjavitas.hu - vagy egyéb hely?), vagy kuka és új bakancs?

Köszönöm előre is!

Üdv

Erika