Fidó mester. Creative Commons License 2016.12.10 0 0 9945

Üdv !

 

Legutóbb olvastam valahol a rakéta kályhát azért hívják így ,mert működése közben komoly hanghatás is keletkezik.Ezt én nem tudom alátámasztani hiszen nálam a tesztkályhában rakéta "tűztér" lett kialakítva.A hőelvonás -mint írtam volt- kamra (harang) rendszerű így a nagy sebességű légáram által keltet hanghatás csak hideg indításkor (by pass) hallható.

A rakéta tűztér jellemzője - a korlátlan mennyiségű (nem szabályozott) égési levegő beszívás.Itt nincs szekunder ,tercier  levegő adagolás.

Én sokáig  az amerikai építők -hozzáférhető -workshop-it tanulmányoztam,hisz itt szinte lépésről-lépésre követhető az építés folyamata.Azt gondoltam az un.biotűztér a megoldás a tökéletes égésre (co2+h2o).Később elkeveredtem egy hazai oldalra ,ahol meg azt állították -a fatüzelés nem szabályozható az égési levegővel csak az éghető anyag adagolásával.

Mindezeket összeolvasva jött a gravitációs adagolásu rakéta tűztér gondolata.

Én a kamra alatt olyan égéstermék zsákutcát értek ahol a részecskéknek hőt kell veszíteniük ahhoz ,hogy a következő kamrába "átcsússzanak".Pl.:Az egyik kamrám 170 cm magas ,de átbújó nyílása a következő kamrába a tetejétől számítva 40 cm-rel lejebb van...

A rakéta tolóerejét én sem tudtam elképzelni addig amíg nem láttam...

Történt az ,hogy a tartály egyik sarkánál a sár folytonossági hiányt szenvedett -nem igazán tudom milyen okból kifolyólag-,azaz rés keletkezett  a köpenyen . Az égéstermék azonban nem kifelé füstölt ,hanem szemlátomást vissza igyekezett a füstjáratba...

Nos,kemencéket már én is építettem párat -és szintén nem vagyok kályhás.

A kályha nem kemence,ám nekem is sok ötletet adott az üzemelés során.

Ha a projekteted leírod szívesen véleményezem!

 

Üdv Fidó mester

 

Előzmény: alfi13 (9938)