Törölt nick Creative Commons License 2016.12.09 0 0 128321

Güde és tsai lombfűrész: sajnos van egy gyenge pontjuk, a motorjuk. Én ritkábban használtam a Güdémet, ezért csak 4 év után jött elő, de Bari kolléga "ipari" szinten nyúzza az Einhell lombfűrészét. Mindkettőnél ugyanaz jött elő: leszakadnak időnként a kommutátorról a tekercsek vezetékei. És elkezd köhögni - fut egy adott fordulaton majd hirtelen felpörög, majd vissza - de ezt elég sűrű frekvencián. Bari már rutinosan szedi szét az övét, és forrasztja vissza (egyszer megcsinálta nekem is) de sajna ez a házi forrasztás csak időszakos megoldás, nekem már visszajött a köhögés, nem sokkal azután hogy megcsináltam ezt a LUX fűrészlap teszet. Ezt még kibírta meg utána vágtam vele vagy 2x, és visszajött.

 

Levideóztam anno a jelenséget:

https://www.youtube.com/watch?v=TUJSkez8q1g

 

Bari is kezdi unni, ő majd épít egyet magának. Én is meguntam (új motor 14e bele, de minek ha ugyanazt rakom vissza) és tettem egy próbát a Parkside-dal.  Meglátjuk (évek múlva?) hogy hogy muzsikál, hátha ez a motor az "5 dolláros raklapról" van és nem a 3,50-esről. És ha ez is kimúlik, akkor meglepem magam vmi aszinkronos minőségibb cuccal.

 

"kézi lombfűrészt, ha veszek megnézni, mennyire tetszik a lombfűrészelés nekem, akkor vajon abból el tudom dönteni, hogy asztali gépet érdemes-e vennem utána?"

 

A puding próbája az evés :) Nem tudom hogy el fogod-e tudni dönteni, de mivel tényleg nem drága egy ilyen kéz kütyü, bele a lapok sem azok (LUX, OBI, ez a cuccuk kurva jó) vegyél egyet és nyiszatolj. De kb. megszülsz mire egy ilyennel kivágsz egy olyat, mint amit mutattam és megtetszett neked is. (3x3xmondjuk 10 centis keményfából). Nem is nagyon látok kézifűrészes "christmas wooden ornament" videókat.

 

Dekopír vs. lombfűrész - hasonlóak, de azért nem egészen ugyanazok. Csak gondolj bele a felépítésükbe. Aztán ugye dekopírral nem tudsz olyan finom és kis dolgokat fűrészelni mint a lombfűrésszel. De nem tudsz az asztali lombfűrésszel sem 6 centi vastag anyagba kanyart vágni (be sem fér alá). Másra valók, na :)

Előzmény: gergem (128312)