ksanci Creative Commons License 2016.12.06 0 0 1081

Szia!

 

Benne van a lánc, vagy teljesen kijött? Ha az előbbi, akkor szerintem az lehet a nehezebb, mert ha beszorult, ráadásul a súly akasztójával együtt, akkor azt nagyon macerás szétszedés nélkül kiszabadítani. Egyet nem szabad: rángatni.

Ha az egész kijött, akkor vagy nem volt már rajta a zárószem/akasztó, vagy az óra belsejében maradt. Ezt sem fogod tudni csak úgy kiszedni, rázásra a legritkább esetben esik ki magától.

Ha úgy gondolod, hogy semmi nem maradt az órában, akkor - ha kell, a lánc végeiről le kell szedni a zárókarikát illetve az akasztót, mert ezek megcserélődnek -, aztán fejjel lefelé fordítva a súly felőli oldalról szépen be kell lógatni a láncot a lánckerékig.  majd - még szintén fejjel lefelé tartva az órát, hogy lásd a kereket - egy megfelelő eszközzel, vagy akár ujjal szépen foganként tekerni kell a lánckereket, amig el nem kapja a láncot. Utána tekerni kell tovább és dönteni szépen az órát, hogy a lánc vége ne a óra belseje felé lógjon.  Ezt addig kell csinálni, amig az órát már teljesen visszafordítottad, ekkor tovább hajtva a lánckereket a lánc kibukkan a nyílásán, lehet húzni rendesen. Nem egyszerű művelet :)

Előzmény: netpityu1 (1079)