Törölt nick Creative Commons License 2016.12.06 0 1 7737

"...Nem..."

 

Tudja mindkettő a Dexos2 szabványt? Igen!

Megfelel mind a kettő az Opel motorba? GM által ajánlott? Igen!

A fellelhető adatlapokon van a megadott mért fizikai paraméterek (szín, szag, viszkozitás, sűrűség, stb.) között lényeges különbség? Nincs.

Ezek a paraméterek megfelelnek a dexos2-nek, és ezzel alkalmasak a szóban forgó Opel motorokba? Igen!

Ezt nem csak én gondolom így saját kútfőből, hanem a gyártók által hivatalosan dokumentálva van? Igen!

Van olyan motor amibe létezik olyan körülmény ahol nem ugyan olyan mértékben felel meg mind a kettő? Lehet. Ha valaki mindenáron a kákán is csomót keresve akar kötözködni, az lovagolhat ezen.

 

Hogy egy H Astra motorba alkalmatlan-e valamelyik, az erre vonatkozó következtetést az eddigiek tükrében mindenki vonja le maga! Nem célom senkinek a meggyőződésén változtatni.

 

Azt se fogom soha megérteni, hogy ha valami egy célra minden szempontból tökéletesen alkalmas, akkor mért kell ágyúval verébre módon azt sokszorosan túlteljesítve überelni. Kb mintha valaki a normál wc papír helyett 20.000-esekkel akarná kitörölni. Lehet azzal is és tök jó hogy eleve méretre vannak vágva a papírdarabok. A kérdés csak hogy megéri és ésszerű-e. De én már csak ilyen maradi vagyok...

 

(Jöhet a kontra, mantec módra egy szót a szövegkörnyezetből kiemelve a fentiekből, amibe jól bele lehet kötni! Nem is ő lenne, ha nem így tenne...)

Előzmény: mantec (7722)