Kaqkk10.1 Creative Commons License 2016.12.06 0 1 132175

Jogos ebben igazad van, viszont ha azzal összetettem, hogy a pamacs kb 2-2,5 liter után kezd el barnulni, akkor már áll ez a konzekvencia is(közép párlat közepétől megjelenő frakció) illetve a kiöntés után az első palackokat én még fel merem használni a következő főzésnél is mert a felülete nem olajos ezt is nyilván árnyalja az , hogy a töményebb alkohol oldatban jobban oldódik az olaj.

Én amúgy nagy tölcsért használok és benne úgy rakom fel a pamacsokat mint a cserepeket egymással fedésbe azon folyik lefelé a párlat végig van 'udvara' olajból.

 

közben ráakadtam az alábbi irodalomban ez szerint az élesztő és az erjedés minősége befolyásolja a képződő olaj mennyiségét.

http://hu.wessling-group.com/fileadmin/media/Hungary/P%C3%A1linkakonferencia_Kov%C3%A1cs_Tam%C3%A1s_Bp_Wessling_konf.pdf

 

üdv.:

K

Előzmény: barkócza (132171)