trizs77 Creative Commons License 2016.12.04 0 0 120934

Anno lőszer számvetések tanításakor alapműnek számított Antyipenko műve.

Ő egy hadtátfőnök volt, de inkább logisztikai főnök ugyanis nem csak a klasszikus hadtáp ágazatok ( szállítás, üza, élelmezés, ruházat) tartozott hozzá hanem a fegyverzet, közlekedés, egészségügy, javítás, kukom, meg minden.

 

Hadsereg hadtápfőnökként kezdte és front hadtáp főnökként fejezte be.

 

Ő írja több helyütt, hogy milyen komoly logisztikai feladatot jelentett a 1,5-2,0 tonna hasznos teherbírású, kicsi teher autókkal kiszolgálni és papír-ceruza-radír alapon megszervezni, amikor Konyev javaslatára Zsukov elrendelte, hogy síkvidéki támadás előtt, az áttörési szakaszokon (2-5 km) frontkilométerenként minimum 900 löveggel kell harcolni, de inkább 1200 löveg kell frontkilométerenként.

 

Sok példát leír, többek között egy Vecsés körzeti tűzérségi előkészítést is, ahol ideiglenes tűzér összevonásokkal, 6 km-es áttörési szakaszon sikerült nekik az 1210 löveg per kilométer értéket összehozniuk, és ezért Zsukov táviratban megdícsérte őket.

 

Ő nyilván ennek a lőszerbiztosítási kérdéseivel foglalkozik, de azért amikor - szemből - 1 km-n belül 1200 cső megszólal feléd.................kevés ember állja ki a zabszempróbát.

 

------------------

 

Gondolom én (mert nem tudom) ezeknek a lövegeknek a többsége, vagy majdnem mind, vontatott volt.

 

 

 

 

Előzmény: ka_TARZI_s (120930)