Sziasztok!
Eljutottam végre a homlokcsiszolómmal abba az állapotba, hogy funkcionálisan kész. Az asztal is dönthető lett, illetve 4 db. M8-as csavar kicsavarása után csiszolópapír-csere helyzetbe áll. Lemértem mennyi idő így kicserélni a 2 tépőzáras papírt: 2 és fél perc, komótosan. Ez nálam már az "elmegy" kategória.

Porelszívást korábban teszteltem, tényleg faszául megy. Első csiszolásokkor a hajamtól kezdve az asztalon hagyott szerszámokon át minden poros lett. Most hogy rajta van a védőburok meg relatíve szűkre szabtam az elszívóházat, elég hatékonynak bizonyul. Sima OBI-s porszívó + ciklonos leválasztó az elszívás.
Pajaci, ígértem neked keményfa tesztet, bütücsiszolásra. Nos, ha nagyon akarom ezen a fordulaton (1450 rpm) is meg lehet égetni. Akácon és bükkfán teszteltem. Ha nyomom neki mint a meszes, megégeti.

De ha szépen érzéssel tolom neki, akkor nem éget. Ez itt lent a megégett csiszolás eltüntetése, ugyanazokkal a csiszolópapírokkal:

40/80/120-as papírokon teszteltem. 40-es: csak ha állat módjára préselem a korongnak, akkor éget de csak nagyon kicsit. 80-as már jobban odakap, de tényleg csak akkor ha erőltetve nyomom neki. 120 ugye hamar eltömődik, így ő a "legégetőbb". De egyik sem éget ha finoman küldöm neki. Időnként pedig gumitalpú cipővel leradíroztam a papírokat.
Most jönnek a finomítások, éllezárások, a natúr rétegelt lemezek felületkezelése, kapcsológomb kivezetése a két félkör közé középre, hogy kényelmes legyen a ki/bekapcs. És mehet majd a helyére, a "csiszolósarokba".
És lassan nekiállok majd a nyersanyag megvágásának is, együtt az oszcilláló szalagcsiszoló anyagával. Mit mondjak, nem lesz unatkozós: 188GB, 15 órányi anyag :)