spee981 Creative Commons License 2016.12.02 0 0 88734

Az F-fel jelzett hüvelybe kéne legyen bedugva egy 100Ft-os alkatrész, ami többnyire jár a fűtő kazánokhoz (használati melegvíz NTC). Azon keresztül sasolja a tárolóban levő víz hőmérsékletét. És ha pl az ntc által mért érték 5 vagy 10 fokkal alacsonyabb a beállítottnál, akkor elkezd ráfűteni. Ezen a tárolón is az alsó harmadban van a hőmérő helye, így mondjuk 40 litert kifolyatva már észre kéne vennie a kazánnak hogy kivét van, és elindulna a fűtés - de ekkor fent még van 80l melegvíz! Ami 8 perc folyatás 600l/h-val, és 8 perc alatt a kazán gyárt még 6*8 = 48l 45 fokost. Ennyire nem egyszerű a matek, de ez az alapelv. Egy jó kiindulási állapotból romlik fokozatosan és nem ugrásszerűen a melegvíz hőfoka. Nálad ugrásszerű, és mintha a vezetékezés se lenne korrekt.

 

A kazán 2.5 l vízfogyasztástól be kéne induljon? Ezt miből gondolod? Kombiknál szokott olyan lenni hogy pár deci átfolyást már észrevesz és gyújt, de neked fűtőd van. Próbálj rendszerrajzokat keresni, van tonnaszám a neten. "Kondenzációs kazán indirekt tárolóval", nemrég linkeltem itt vagy a kondis kazán fórumon bosch rajzokat valakinek. És azonosítsd be valahogy némi idő és energiaráfordítással, hogy a mestered mit épített ahhoz képest ahogy egy indirekt tárolós rendszernek ki kéne néznie. Ad abszurdum: mi van ha egy kombi fűtőkörébe kötötte a tárolódat, és a kazánod tényleg kombi ahogy rendre írod, csak a hmv ágát nem kötötte be?? Állítgathatod hogy csináljon neked hmv-t a kombi, ha egyszer nem is átfolyósan készül a melegvized, hanem pancser házibarkács megoldással! Perpillanat senki se tud semmit, mert lényeges kérdésekre nem válaszoltál.

 

 

Én a helyedben nem új tároló vásárlását vagy a szerelőkkel való vitázást választanám, hanem először válaszokat kéne adni a feltett kérdésekre és kiderül ténylegesen mi a gond. Ha viszont nem tudod megoldani, akkor írj egy listát a kérdéseinkkel, és hívd vissza gariban a szerelődet, mérjen és válaszoljon ő!

Előzmény: hantorish (88733)