TR FX Creative Commons License 2016.11.29 0 0 2997

Sziasztok, mivel magam is kérdeztem a fórumon vagy 3x (de lehet kicsit többször is biztos ami biztos) hogy mik a tapasztalatok a 72hrs TWOV-al, így megosztanám a sajátomat.

Egy Thaiföldi nyaralás előtt iktattunk be egy rövid megállót Pekingben vízum mentesen és örömmel jelentem, hogy semiféle nehézséget nem tapasztaltunk Budapesten a check-inkor. Talán pár perccel többet fogalkoztak velünk, mint a vízummal utazókkal, de nagyon gyorsan lezajlott az egész, nem kellett senkit győzködni arról, hogy márpedig nekünk nem kell vízum, szimplán csak kérték a harmadik országba szóló repjegyet. (Qatar-al repültünk egyébbként.)

 

Pekingben nehezen találtuk meg, hogy melyik sorba is kell állni, mert a relevánsnak tűnő (és mint később kiderült a megfelelő) bódéban éppen nem volt senki. Végig álltuk a rendes sort az útlevél ellenőrzésnél, akkor kiabált a bácsi valakinek, hogy jöjjön egy ember a vízum mentes trabzitosokat intézni. Amúgy alig páran voltunk, akik így akartak belépni.

A sárga entry form mellett még ki kellett tölteni egy fehér űrlapot is. Mondjuk a "name" mezőt leszámítva minden egyébb kérdés kínaiul volt rajta, úgyhogy nekünk végülis az egyik határőr írta be amit bekellett.  Utánna már csak meglehős alapossággal ellenőrizték, hogy tényleg én vagyok e az útlevél képemen (nem tegnap készült) és már bent is voltam Kínában.