tungsram82 Creative Commons License 2016.11.29 0 0 3327

Szia! 

 

1.) "nagyobb szemű kukorica szem nagyságú cukrokat"

 

A karamellizálódás követően ugye ízesíted kókusz, dió, mák, stb..., ha megnézed mindegyik apró szemű. Szóval ahhoz, hogy azt a nagy szemű cukrot rá tudd "ragasztani" ahhoz a karamellizálódás követően ismét le kellene kenned olajjal vagy vajjal, hogy felragadjon a kalácsra.

 

Szimplán szerintem sem lehet, mert egyszerűen a nem bírja el. 

 

2.)  "tönkremegy a tészta megreped formátlan lesz"

 

Ez egyszerű, a kalácsot forgatni kell a balansz miatt., hogy mindenhol közel egyformán süljön meg, és karamellizálódjon :D

 

Sokan azt csinálják, hogy 2. alkalommal a feltekert tésztát túlkelesztik (5 percnél többet van a sütőfán), ami nem jó, szar lesz a kalács állaga, felfújja, mint a szar zsemlét amikor szétnyitod, és levegős, száraz.

 

De keress meg emailben.

Előzmény: Subi Dubi (3326)