feketefelho Creative Commons License 2016.11.26 0 0 912

Internet.

Pár hónapja (szeptember végén) vezettettük be a Telekomos internetet (Péter! Nem titkolják azt, csak nem aktív a marketingjük).

A bevezetés előtt végeztem egy kis piackutatást a három nagy cégnél (Invitel, UPC, Telekom).

Invitel:

-régebben ez volt nekünk is. Stabil, jó ügyfélszolgálat. (De ma már lassú és drága a max sebességük!!!)

UPC:

- ez működik most 20 Mbit/s (üzleti netben ez a maximum náluk). Időnként vannak nagyobb (több órás-napos) kimaradások.

- max sebesség 30 Mbit. (Ne hidd el, amit a weboldalukon látsz. Amikor ügyfélszolgálaton keresztül upgradeltem volna, akkor közölték, hogy BOCS, DE NEM megy.) Ügyfélszolgálat? (Amikor nincs probléma felhívható, de üzemzavar esetén "minden kollégánk foglalt".)

Telekom:

- Most ez (is) van. A UPC nem 100%-os szolgáltatása miatt kellett bevezettetni. Eredetileg ez lett volna a tartalék, de mivel UPC nem tud 30-nál többet, így ők lettek a fő vonal, jelenleg 120Mbit/s letöltési sebességgel. Optikai kábelt húznak be a lakásba és adnak egy Wifi-s routert is.

- eddigi tapasztalatok alapján nagyon jó döntés volt őket választani. Stabil, letöltés tényleg 120 Mbit, a feltöltés pedig 50-80 Mbit körül szokott lenni. (érezhetően gyorsabb a UPC 20 Mbit-jénél).

Most promózták Harasztiban az 1000 Mbit-et, ami a település keresőjük alapján nálunk is elérhető és csak 6-700 Ft-al több a 120-nál. Csomagban érdemes venni, úgy olcsóbb.

ui.:

A napokban kaptunk egy Inviteles szórólapot ( 30 Mbit Net+Telefon+IPTV: első két (vagy 6) hónapban 7-8000 Ft utána viszont 12-13000/hó. Jajj!!!!

Hasonló csomag Telekoméknál (1000 !!! Mbit+Telefon+IPTV: ~9600 FT/hó).

 

A Telekomtól internetet és telefont rendeltünk (csomagban olcsóbb) (20 Mbit+alap telefon). Megrendelés után 1 hét múlva bevezették. Egy nappal később az Internetet 120 Mbitre emeltük, pillanatok (pár óra) alatt megvolt ez is. Most gondolkozunk a TV bevezetésén, de a sok csatorna nagy részét nem nézzük (így marad egyelőre a UPC Kábel bronz). A telefonon csak bejövő hívásokat fogadunk. (Kifelé irányuló hívásokhoz net-es VOIP telefont használunk, itt minden magyar vonalas szám ingyen, mobil 7 Ft/percért van és külföldre-külföldön is ugyanennyi a költsége. Ennél jobbat egyelőre magyar szolgáltató nem tud nyújtani. Digi tud valami hasonlót, de ők nálunk nincsenek.)

 

 

Előzmény: feketefelho (907)