Carina_S Creative Commons License 2016.11.26 0 0 12039

Ismertek olyan képszerkesztőt, amelyik a PNG képformátumot úgy is tudja menteni, hogy a látszólag valójában fehérnek tűnő szín a valójában üvegszerűen áttetsző, tehát nincs színtartalma. A legtöbb általam ismert képszerkesztő nem ilyen.

 

Arra kell, hogy olyan PNG-ket <-(= "Portable New Graphics") mentsek vele, ami a HairPro 2012-ben a "layers" (rétegek) elve alapján a modell képe felé beolvassa a frizuraképet, de az eredetiek esetében a frizurakép mindig áttetsző, így a haj nélküli részek nem takarják ki az arcot. Az általam ismert programok (Corel PhotoPaint, Windows-Paint, Irfan View, stb. ...) nem tudják a kép fehér komponensét áttetszőre konvertálva elmenteni, így a HairPro 2012-be beolvasva kitakarják az arcképes modell arcát.

 

A réteges (layers) képbeolvasást úgy kell érteni, hogy a modellkép az 1. réteg, a frizurakép <-(amit a programmal cserélgetni lehet) pedig a 2. réteg, és mindig a modellkép felé kerül, és áttetszőnek kell lennie, azaz látszania kell alatta a modellkép többi részének.

 

Van ilyen speciális PNG-mentő program???