Pit63 Creative Commons License 2016.11.23 0 0 131309

Nálad mennyi van benne? Neked is DES 100-asod  van nem? Remélhetőleg nem megy el 1 l 50 fokos, az azért durva lenne, az kb 5 %-os veszteséget jelentene. Ahogy korábban írtam, nem igazán a teljes töltésnél lehet jelentős a veszteség, hanem, ha csak mondjuk 15-20 l alszeszt akarsz tisztázni. Akkor is közel ugyanannyi anyag csorog vissza a zárba.
Egyébként ha jól emlékszem 2 l víz fér bele. Próbáltam már úgy is, hogy csak 2/3-ig töltöttem meg, az kb. a belső perem magassága, akkor is megtelt a zár, tehát  kb. 7 dl anyag belefolyt, volt már amikor színig töltöttem, de ilyenkor ki is kellett szedjek menet közben belőle.
Természetesen ami jár az angyaloknak az jár, én is így vagyok vele. De alapvetően általában szeretjük a kisebb fogyasztású autókat. Meg a hatékony dolgokat. S ha valamit meg lehetne csinálni jól is, akkor miért nem? S ha belegondolsz az az 1-2-5 % veszteség azért idővel elég jelentős mennyiség tud lenni.
(Gondolom, te nem szigeteled körbe az üstöt, végül mit árthat egy kis hő veszteség. ;) )
Szerintem azért törekszünk itt valamennyien a lehető legjobb cefrézésre, hogy a leehető legjobb pálinkát főzzük a lehető legjobb kihozatal mellet. No ha ez a cél, és elkerülhető a veszteség, akkor érdemes törekedni rá.
Tudjuk, hogy a hordóba töltött pálinkának is van párolgási vesztesége. Ha huzatos helyen van a hordó, akkor nagyobb. Ha megtehetjük, akkor ugye a leginkább védett helyre tesszük.
De nemsokára kiderül, ha meglesz a vízvető a sisakba, kíváncsi leszek az eredményre. S akkor könnyen meglehet, hogy az fogom mondani, igazad van nem sokat segít ez a megoldás.  :)

Előzmény: mili70 (131304)