APT Creative Commons License 2016.11.22 0 0 161569

Azért ez nem ilyen egyszerű kérdés - "standard tokról" szó nincs, ezt a tokot nincs mire kicserélni (vagy csak egy pontosan ugyanilyen, de jobb állapotú korabeli óra tokjára...) - de felújítani azt fel lehet, újra lehet krómozni, a hátlap acél, azt lehet polírozni. A számlap is felújítható egyébként - ami szabványosnak mondható, és könnyen-olcsón cserélhető, az a plexi. És azért a tisztítás-olajozás sem "részletkérdés", ma már egy normál nagyszervizt sem vállal el (ha el is végzi korrekt módon) egy órás sem petákokért.

Az óra egyébként abból az időszakból származik, amikor a Doxa sorozatszámainak első két számjegye az évet jelölte (ez ugyebár nem ökölszabály, egy a 40-60-as évek közötti időszakra volt jellemző, és még ott sem minden órára) - ez alapján az óra 1959-es, ami kinézetre is stimmelni látszik, a szerkezet igen nagy eséllyel a legelterjedtebb 103-as (ETA).

 

Ma már magára valamit adó, korrekt órás fércmunkát ("csak járjon olcsóért") nem vállal el, ennek az órának a teljes felújítása pedig azért annyira nem lesz aprópénz, a szervizelés, plexicsere stb.. 15-20 ezres tétel, a tok esetleges felújítása 8-10 ezer, hasonló tétel a számlap is (bár az így is hagyható, csak ez nem szép, nem ilyen volt eredetileg, hanem fehér és feliratozott).

Előzmény: toge84 (161566)