BAZS Creative Commons License 2016.11.22 0 0 3002

Én azt tapasztalom, hogy a szaunát nagy többségben nem a naturisták használják.

A fürdők szervezői, akik ilyesmivel foglalkoznak és szeretnék ha a hazai szaunakúltúr a fejlődne, erőteljesen ezt hírdetik, hogy a fürdőruhamentesség a kvázi kötelező, de lehetsz odabent is szaunaszoknyában, vagy lepedőben vagy törölközőben is. Aggodalomra semmi ok, teszik hozzá, mert ez csak átmeneti állapot, majd leszoknak róla, de nem lehet egyből megkövetelni, hogy pucérak legyenek a szaunában, a pihenőtérben meg pláne nem. A pihenőtereken ezek után, aki nem naturista biztos, hogy nem bóklászik pucéran, aki meg naturista azt meg ez nagyon zavarja. Hisz valóban sok a mumiáskodás. Sajnos nemcsak Esztergomban.

Én tulajdonképpen csak a naturista helyeken, naturisták által bérelt időpontokban látom a teljes szabadságot, textilmentességet. Ott csak akkor öltöznek be, ha fáznak, de nem takargatják a testüket. 

Sajnos azonban nincs hazánkban olyan FÜRDŐ ahol úszómedencét  heti rendszereséggel működtetne bárki is a téli időszakban. Gyógyfürdő és szauna meg pláne nincs (esetleg külön női és ffi...)

 

De legalább elindult vmi változás, ennek is örülni kell.:-)

 

Előzmény: tamasoccse (3001)