Most akkor elmondom mégegyszer, (lassan mondom, hogy mindenki megértse)...:):)...
Ez a hordós megoldás azért született, mert akkor volt téma, hogy valakinek nem volt vezetékes vize a telkén és hiába volt kútja, jó hideg vízzel, de mégsem tudja az átfolyós hűtőjét használni, mert akkor a kútszivattyúnak kéne menni órákig, de az meg olyan sokat és erősen nyom, hogy szétnyomná azt a hűtőt...Talán a főzőhelyiség volt kicsi neki és oda nagy hordót nem tudott betenni...ezért kint volt a 200-as hordó a vízzel.
De csak a hordó és a kis átfolyós hűtő között keringett volna a víz egy zárt körben. Ugyan minek engedte volna ki a szabadba, mikor még át sem melegedett?
Egyébként ezt a zártkörös hűtési rendszert, láttam, hogy egyes főzdéknél is használják, (csak nagyban) hogy spóroljanak a vízzel.
A nagy hordóból sem folydogált volna ki a víz állandóan, csak ha már túlmelegedett és a kútból rátölt hideget, mert azt megtudta csinálni egy perc alatt gond nélkül a hordóba.
Valami böhöm nagy szivattyúja volt a nagy kertet locsolni. Így viszont a főzés, a kútszivattyútól teljesen független volt.