r1232 Creative Commons License 2016.11.21 0 0 433454

Utasítás szerint nincs már törpe tolatásjelző, csak tolatásjelző! Az, hogy egy tolatásjelzőt hogyan jelölsz, az nekem mint mv-nek lényegtelen, ami lényeg, az az árbóc színezés (biztosított vagy sem).

 

Nem így a főjelzőknél, ott már lényeges a helyes elnevezés!

A több kijárati jelzőknél tudtommal egyértelmű a szabály (első kijárat a Kx, a továbbiak Kxa, Kxb, stb jelölésűek lennének), csak épp nem sikerül ezt sem betartani.

Mint ahogy azt sem, hogy fedezőjelzőt nem térközjelzőként jelölünk, erre is van egyértelmű szabály (nagybetű+f), illetve második bejárati jelzőt nem kijáratként (ez mind Kelenföld környéki példa).

 

Ha a jelzőárbóc festésének forgalomszabályozó szerepe van, akkor mi van azokkal az - eredetileg árbócos - jelzőkkel, amiknek nincs árbócuk, ezért a jellegtábla a jelzőlap mellé van helyezve?

 

Semmi, a jellegtábla megfelel az árbócszínezésnek. De erre az utasítás is kitér. Ez mondjuk tényleg lehetne javítani, mert egy jelző szerepét a jellegtábla színe és nem az árbócszínezés, ami jellemzően szürke, határozza meg. Persze vannak még helyek, ahol maga az árbóc van festve a jellegnek megfelelően, de egyre kevesebb. Maradjunk annyiban, hogy ez egy régről megmaradt zsargon.

 

addig ennél sokkal fontosabb dolgok nincsenek rendbe téve.

 

Ezek kivételesen rendbe vannak téve. Már csak be kellene tartania az illetékes szakszolgálatnak, mert a gond itt van, hogy még új telepítésnél sem sikerül...

Előzmény: _Nyuszi (433446)