alkotasu Creative Commons License 2016.11.21 -1 2 2733

"Alvó vezető okozta a londoni villamosbalesetet

 

IHO

 

2016.11.21 11:33

 A hét halálos áldozatot követelő baleset oka egyértelműen emberi hiba volt.

 

A megengedett pályasebességnél gyorsabb haladás okozta a november 9-ei siklást – ez már az előzetes vizsgálatokból kiderült. A Blikk azonban hozzájutott egy videóhoz, amelyen egy, ugyanazon a vonalon munka közben alvó járművezetőt láthatunk. A riport alapján a szerelvény épp 64 kilométer per órás sebességgel haladt. A vezető kilétére nem derült fény, a hírek szerint azonban elbocsátották. A felvétel nem messze a baleset helyszínétől készült."

 

 

 

 

A fenti szöveg a hír.

Tehát - ha jól értem: kijelenthető, hogy alvó vezető okozta a balesetet, mert ugyanazon a vonalon láttak egy másik villamosvezetőt, aki elaludt. Értem.

 

Akkor ezek szerint mondjuk Szegeden is ki lehet jelenteni, hogy a helyi képviselő ittasan okozta a balesetet, mert ugyanazon a villamosvonalon egy másik alkalommal egy alkoholos befolyásoltság alatt vezető autós nekiment egy villamosnak?http://www.origo.hu/itthon/20161121-eltussoltak-a-szegedi-mszp-s-alpolgarmester-balesetet.html

(És akkor most tekintsünk el attól, hogy az egyébként közlekedési hírről az IHO mélyen halllgatott [vajon miért is?], valamint attól is, hogy a körülmények elég érdekesek.)