cloaked
2016.11.21
|
|
0 1
131206
|
Off:
Ne hallgass egy olyan műsorra, amiben nem tudják megkülönböztetni a holdfényt (cukorcefréből készült zugszeszt) a whiskytől :) Az elcukrosítást egyébként nemcsak hogy a sörfőzésből vették át, hanem az első gabonapárlatok egyenesen úgy születtek, hogy bor helyett sörből főztek szeszt. Ezután kezdett a „szeszfőző sör” evolúciója elválni az ivósörétől.
Általában minden „keményítőcefrét” árpamaláta hozzáadásával csináltak, mert abban sokkal több enzim van, mint bármely egyéb gabona malátájában. Egy gabonacefrébe pl. 10-15% kell belőle. Egyedül a rozs a kivétel, amit malátázás nélkül is lehetséges elcukrosítani, ezért is lehetett régen divatos szeszalapanyag, elvileg ez volt az ún „aratópálinka” is. |
Előzmény: rézműves1 (131203)
|
|