cloaked Creative Commons License 2016.11.21 0 1 131206

Off:

 

 

Ne hallgass egy olyan műsorra, amiben nem tudják megkülönböztetni a holdfényt (cukorcefréből készült zugszeszt) a whiskytől :) Az elcukrosítást egyébként nemcsak hogy a sörfőzésből vették át, hanem az első gabonapárlatok egyenesen úgy születtek, hogy bor helyett sörből főztek szeszt. Ezután kezdett a „szeszfőző sör” evolúciója elválni az ivósörétől.

 

Általában minden „keményítőcefrét” árpamaláta hozzáadásával csináltak, mert abban sokkal több enzim van, mint bármely egyéb gabona malátájában. Egy gabonacefrébe pl. 10-15% kell belőle. Egyedül a rozs a kivétel, amit malátázás nélkül is lehetséges elcukrosítani, ezért is lehetett régen divatos szeszalapanyag, elvileg ez volt az ún „aratópálinka” is.

Előzmény: rézműves1 (131203)