etomcat Creative Commons License 2016.11.19 -5 0 227192

> Van arról információd, hogy eltiltottak hölgyeket a jelöltségtől, esetleg kiszavazták őket onnan?

A szövetség új elnöke dönti el, hogy milyen vezetést tud maga mellé venni. Mondhatja azt és azt kellett volna mondania, hogy női kvóta van és delegál mondjuk két hölgyet az elnökségbe a tizen-x férfi mellé (tehát nem egy amazon diktatúráról lenne szó). Ha többi tagnak ez nem tetszik, mert ők turbánt akarnak hordani bukó helyett, akkor kereshetnek új elnököt.

Felhívom itt a figyelmet arra, hogy az UCI, a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség jelenlegi elnöke, a nemrég Budapestre is ellátogatott Brian Cookson már radikális intézkedéseket foganatosított a női kerékpározás egyenjogúsítása érdekében. Kötelezően, felülről delegált teljes jogú hölgy tagokat a világszövetség mindegyik vezető szervébe és ezt a webportáljuk főoldalon hirdeti. Aki ezzel nemzeti szinten szembe megy, az szükségszerűen rombolja a magyar kerékpársport jövőjét - legyen egyébiránt bármilyen erős hazai "sport-politikai" támogatottsága.

Az UCI szüfrazsettkedése pedig nem polkorrektségből van, hanem a gyártók miatt is. Már minden "embörnek" eladták a 2-3-6 ezer eurós drótszamarat és jön szembe a piaci szakadék. A megoldás, hogy a "fehérnépnek" is el kell adni ugyanennyit. Ehhez pedig nem elég a virágmintás váz és a pink felni, hanem hölgyek kellenek a vezetésbe, akik tudják, hogy egy női verseny nem lehet egy férfi verseny xerox-másolata, illetve ki tudják követelni, hogy oda is jusson pénzdíj, szponzor, TV stáb, népszerűsítés, stb.

A harmadik dolog, hogy az MKSZ deklaráltan felpörgetné az utánpótlás nevelést. Gyerekekről és kis-kamaszokról beszélünk. Ők nem kerülhetnek be a vezetésbe jogi felelősséggel járó pozícióba, akkor ki képviselje az érdekeiket? Az edzők, akik elvakultan annyira hajtják őket, hogy 21. évükre nem marad térdkalácsuk? A hazai társadalomban ma és még sokáig tényszerűen elsősorban a nőkre hárul a gyereknevelés terhe, az apák többnyire nincsenek olyan sok és szoros kapcsolatban. Tehát a nők azok, akik az MKSZ vezetésbe bekerülve a jövő nemzedék gondjait valóban ismerik és képviselni tudnák.

> Az utolsó mondatod gondold át még egyszer, mert így egyszerű baromság!

Sokkal nagyobb az esélye biciklis gyerek kikerülésének oly családból, ahol mindkét szülő pedálozik, így rendszeresen együtt tudnak jönni-menni és nem csábítja el a kölyköt az elektronika, meg a motoros járművek.

Előzmény: SzeZo (227159)