Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2016.11.19 0 1 173893

Benne van a hozzászólásodban az ellentmondás.

Ultra=ultramaratoni=maratonnál hosszabb verseny.

43 km már ultra, de a versenyrendszerben az 50 km, ill. a 6 órás versenyek a legkisebb szokásos ultratávok. Ezeket pl. a DUV is nyilvántartja. Tehát aki 50 km-es futást teljesített szintidőn belül, az ultrát futott.

Számomra mindig érdekes kérdés volt, hogy miért van akkora lélektani gát sok emberben ezen a ponton, hiszen egy maratoni felkészülésből simán kijön egy 50 km-es futás is. A magam számára le is szűrtem a tanulságot, ezért tűztem ki az 50 km-t célnak, és ezért futottam hamarabb 50-et, mint maratont.

 

Ami sokkal vitathatóbb, hogy "ultrafutó az lesz, aki szintidőn belül teljesít egy ultraversenyt". Tehát nem az a kérdés, hogy az 50 vagy az 55 vagy az 57,345 km a határ, hanem hogy egy ultrafutástól ultrafutó lesz-e valaki. Címkeszinten persze igen, pajtásaim és csapatom zászlaja előtt a mai naptól büszkén visel az ultrafutó címet, a KISZ és a párt engem úgy segéljen, vagy mi. Ugyanúgy, ahogy az első futóedzése után futó lesz valaki. Sokak szerint az ultrafutó állapot, elkötelezettség, életmód. Ha így vesszük, én néhány ultratáv után jelenleg volt ultrafutó vagyok. Aki a Kinizsit lefutja, az naná, hogy ultrafutó... Persze, a terepfutás más életérzés, mint a városi futás, és az is más, mint a salakpálya.

Előzmény: rrroka (173892)