KGPista Creative Commons License 2016.11.18 0 7 131063

Szervusztok!

 

Gondolkodtam magamban, hogy a köszöntést mivel is kezdjem. Tegeződéssel vagy magázódással. "Viszonylagos" fiatal korom ellenére mégis a tegeződés mellett döntöttem annak ellenére, hogy az életben általában magázódom. (Hogy senki se sértődjön meg...Meg így neveltek... :)

Magamról:

Kelet-Magyarországon lakom egy kertvárosban.

2011.-től egészen 2014-ig főzettem a pálinkát.

Tavaly óta főzök pálinkát. Az első kis főzőm egy húsz literes szamovár alakú réz pálinkafőző volt. Igen hamar kinőttem így vettem egy DES (keverős) 100-ast. Az idén már ezzel kezdtem a főzést.

Eddig a szürkeség homályába veszve követtem figyelemmel majdcsak mindennap  az eszmecseréiteket amiket itt folytattatok. Nagyon sokan közületek felhasználó név szerint is emlékezetesek maradnak. 

Ezért azzal szeretném kezdeni, hogy megköszönjem azt a sok szakértelmet, tapasztalatot és tudást amit itt nyilvánosságra hoztatok.

Nagyon sokat jelentett!

Én magam egy szürke pálinkafőzőnek tartom. 

Van néhány kérdés ami aktuálisan megfogalmazódik bennem... Egy egy adott főzés alkalmával sok olyan dolog és körülmény van ami az emberre újdonsággal hathat. Például rám. Vegyésztechnikus vagyok, de nem a legjobban képzett műszakilag. Szerelés, hegesztés barkácsolás, stb. sajnos távol állnak tőlem. Azt mondják, hogy a jó Isten ad is vesz is... A szakmán belül máshoz meg jobban értek... :) (Pl.:Minőségügy...:)

Na, majd ezeket a megválaszolatlan kérdéseket szeretném itt a szakértők között feltenni és vitát indítani velük.

Lehet, hogy lesznek ügyefogyott, bagatell kérdéseim. Elképzelhető...

Én igyekszem a leendő kérdéseim feltevése előtt a "reggeliből" illetve a korábbi fórumos hozzászólások között válogatni.

Ha mégis valami ilyen jellegű dolog felett elsiklanék akkor szíves elnézéseteket kérem!

További jó pálinkafőzést és szakmai társalgást kívánok mindannyiunknak!

Kitartás!