NAND708 Creative Commons License 2016.11.15 0 0 126582

Sziasztok,

kerítés építésbe fognék a tavasszal.

Most így néz ki a szépség:

 

 

A jelenlegi terv szerint  nem piszkálnánk a meglévő betont, hanem burkolnánk szeletelt téglával, egész téglával, próbáljuk nem túl giccsesre venni. Az oszlopok (215cm az osztás) köré 4 téglás kémény módra tégla oszlop kerülne. És itt jönne, amitől nem OFF a téma. Az oszlopok oldalára lenne dübelezve alu U szelvény és a két szemközti szelvény közé lenne vízszintesen akác deszka.

-          akác jó erre a célra ? Vagy más jobb lenne? (egzóta nem játszik ;-))

-          zajvédelem okán szoros illesztést szeretnék -> ha a deszkák éléből mondjuk 10X10mm rész hosszában ki lenne vágva és egymásba lenne csúsztatva, mennyire mászna szét idővel? Mennyire vetemedik  az akác? Alternatíva: Úgy lenne kivágva, hogy maradjon 5mm rés a deszkák között, kevésbé lenne feltűnő a vetemedés. Megoldás lenne ha cserépszerűen egymásra feküdnének a deszkák, de szeretném a két szelvény  egy-egy függőleges deszkával eltakarni -> sztem ezen csúnyán nézne ki.

-          hülyeség lenne nem hozzáerősíteni a szelvényhez a deszkákat? Esetleg középen összecsavarozni a deszkákat, vagy nem ér az egész semmit?

 

Minden építő jellegű kritikát szívesen fogadok.