FantasyLandia Creative Commons License 2016.11.15 0 0 88171

Sziasztok!
Lehet kicsit kesze-kusza leszek, de megpróbálom érthetően leírni amivel kapcsolatosan kérdezni szeretnék...
Adott egy 90m2-es ház amit 1 éve fatüzelésű 25kW-os kazánnal fűtünk meg. Ez tökéletesen is működött és működik is.
...de, van egy kis kerti konyhám a a háztól nem messze és mivel sokat tartózkodok ott, mondta a férjem hogy oda is levezeti a fűtést. Na és most jönnek az adatok :))
A ház mellett 25m hosszan kellett elvezetni a kiskonyháig a cső lefektetést, de mivel egyelőre ideiglenes helyen van a kazánunk, ezért még a ház el nem készült részén is "kúszik" van még belőle 18 m, tehát összesen 43 méter hosszan megy a kiskonyhába és vissza, ami ugye szintén több mint 40 m. A vizesünk azt mondta hogy oda ne 16mm-es unipipe műanyag csövet vegyünk ami van a házban ellátja a radiátorokat, hanem 20 mm-es szigeteltet. 
Tehát a 20 mm-es szigetelt ötrétegű műanyag csővezeték lett lefektetve, 60 cm mélyen a föld alatt. A szivattyú is ki lett cserélve egy GrundFos 25-40-es típusra, mert előtte egy kisebb teljesítményű WILO volt.
Nos az a helyzet hogy 2 napja működik, de nekem nagyon kevésnek tűnik valami miatt a teljesítménye a kiskonyhámban, vagyis meleg a radiátor (600x800 Purmo) de nem fűti meg a 14m2-es kiskonyhát csak 17°C-ra. Már levettem a házban az összes radiátor feles állásba, ami így utólag okos döntés volt mert így is szuper az idő bent, de a kiskonyhában ennek ellenére sem lett melegebb a hőmérséklet még 3-4 órás teszt után sem. 
Az egész rendszert tegnap átnézte as férjem és a vízvezetékszerelő, újra légtelenítés és feltöltés..., de valamiért mégsem érzem azt a hűűűűha érzést a kiskonyhában. El sem tudom képzelni mi lesz ha beüt az igazi tél és lesz mondjuk mínusz 20°C.
Arra gondoltam hogy a kiskonyhába menő körnek külön szivattyú kellene, de erről a "fiúk" lebeszéltek, mondván hogy a szivattyú után először a kiskonyhai kör van, majd csak utána csatlakozik hozzá elosztókkal a házba menő kör. Ennek ellenére a házban tökéletesen adja le a hőt, de a kiskonyhában nem, annak ellenére hogy érezni hogy meleg a radiátor, de nem olyan intenzitással mint a házban! Még egy gondolatot megosztottam velük hogy nem-e az a hibaforrása, hogy a házba menő csővezeték 16mm és ami a kiskonyhába megy az 200mm-es, mert így nagyon más a nyomáskülönbség a két különböző méretű cső miatt...
Szerintetek mi lehet a hiba forrása a fentiekben leírtak tekintetében?

Köszönöm a segítséget!