tisztavíz_ Creative Commons License 2016.11.07 0 0 13883

Nekem is lakásban tárolható méretű vágógép kellene. Sajnos egyre inkább úgy látom, hogy árban és méretben nem lesz megfelelő.

 

Meg kellene oldani a sniccer megvezetését. Legalább egy 3-5mm magas profil mellett kellene vezetni. Vagy az ölesléc kb. 2cm magas éle mellett, úgy egy kicsit sok pengét kell kitolni.

 

A csiszolást próbáltam P80, P120, P180, P240 és P400-al. Az éleken a P80 túl durva, peremesre nyalta ki az élet (utána a lemezekről ezt is le kell csiszolni ha a ragasztott felületbe esik). De lehet csak én nyomtam rá túl erősen. A P120 még talán elmegy. A P180 is durvább kategória, nekem ez vált be. A vágással vagy csiszolással rávitt perem eltávolítására a P240-est találtam optimálisnak, nem bolyhosítja fel a lemezt túlságosan és néhány mozdulattal leszedi a peremet (lent írtam a technikát). Az peremeket akkor célszerű leszedni, ha a ragasztott felületre esnek, hogy a ragasztott részek síkok legyenek és lehetőleg teljes felületen illeszkedjenek (ne csak a peremre és a többi lóg a levegőben).

 

Jobb lenne elkerülni a komplett él csiszolást egyenes, tiszta vágással. Elég lenne csak a vágási peremeket leszedni (ha keletkeznek egyáltalán).

Előzmény: GPF (13873)