BAZS Creative Commons License 2016.11.07 0 2 2986

Nekem is nagyon tetszett Ráckevén a szauna. Október végén jártam ott, már nagyon kívncsi voltam a tavaly megépült  óriási kinti farönk szaunára melynek múlt év decemberben volt az átadása.
Közel 40 fős, 2 nagy kályhája van, szép fények a padok körül és "beépített" zene-bona szolgáltatja a jó muzsikákat. 
Rendeztek így már itt is szaunaversenyeket, gyakran hívnak meg vendégszaunamestereket is, igen jó a kínálat. Bár nagy tánctér nincs, de a másik 2 kicsi szaunája a fürdőnek semmi ehhez képest.

 

De mivel olyan bőséges itt a medencék kínálata is, oly sokféle lehetőség van, hogy mindösszesen 3x voltam szaunázni, muszáj volt a finom gyógyvízeket, élményfürdőt, uszómedencét is használni. A benti térben, Vitál zónában négy sávos feszített víztükrű úszómedence (27 °C) van és egy kisebb rmekmedence (32 °C) az élménymedence 38 °C-os gyógyvízzel víz alatti vízsugarakkal, vízköpőkkel, buzgárokkal).

Karszalagos beléptetés van, ami segít a különböző időpontokban megnyiló medencék használátában.

Mi 8 óra tájban értünk oda, rögtön a szaunavilágba mentünk és egy gyógynövényes, sós, szódabikarbónás peelinget kaptunk először Sünitől. India est volt a szomszédeos Hotelben és it is efféle illatok, kencék voltak terítéken.
A következő szauna előtt újonnan érkezett ismerőseimmel végigjártuk a kinti világot is. Remek időt fogtunk ki, csillagos ég alatt ücsörögtünk hosszasan a nagy gyógymedencében. Kellemes, nem túl nagy tömeg, pár ember. Valamint egy fekete macska.:)

Ahogy öregszem annál jobban imádom az efféle selymesen finom meleg vízet, csodát tesz a bőrünknek és egészségünket is óvja, rendszeres használatával izmainknak, izületeinknek iskellemes.
De a többség a szaunában és környékén levő kisebb gyógymedencében pihengetett.
Később értettem meg miért is. A fürdő területén mindenütt van óra, de nem egyformán jár és a kiírt szaunaidőpontokat nehezen lehet így követni...Én is lekéstem egyet. Aki viszont itt a közelében ücsörög, hallja a szaunamester előkészítő, hívogató szavát és mindig bejut. Mert az időpontok azért vhogy maguktól is csúsznak erre-arra.:)

Az utolsó 2 szauna programot Sámán mester tartotta és meglepően ügyesen. Ritkán látni ilyen szép és hosszas törölköző legyezgetéseket, különböző pördületeket és HATÁSOS mély legyintésekkel megtűzdelve. A két kezes mozdulatait meg különösen szépnek láttam.

Közben, 2 szauna közt vagy a vitál központ rengeteg pihenőágyát vehettük igénybe (ritka jó szokás és dícséri az ottani vendégeket, hogy a törölközőiket a fogason tartják és sok szabad ágy van). Teljesen meztelenül, mindenfelé. Nagyon klassz volt.
Kisebb pihenőszoba van az új "mesterszauna" mellett is, de az csak 4 személyes.

 

Süni és Sámán mester pedig egész idő alatt vagy etetett vagy itatott bennünket. Hol tea (biztos indiai volt az is...) vagy pezsgő került a poharakba...már nem is tudom kinek egészségére koccintottunk... volt rengeteg pogácsa is, meg sok-sok gyümölcs és sütőtök,
Folyamatosan a tea és az ivóvizes automata is a rendelkezésünkre állt.

Nagyon el lettem kényeztetve ezen az esten. Az ananászos hidratálós kence vmi fantasztikusan jól összeállított cucc volt. Az illatok mindvégig kellemesek (sajnos ezt még tanulnom kell, hogy megjegyezzem milyenek is kaptunk, mert még keverem a programokat).
De biztos volt hibiszkusz, kubeba, meg ópium és menta és a citrusok különböző vállfaja, meg citromfű is.
Utoljára egy jeges páni rumos  felöntésen voltam. Na ott már az india zene az kevés lett volna, így Sámán nagyon helyesen begyorsított és egy remek rockos záróbult kaptunk.:)

Remek este volt.
Olyan gyorsan elszállt az idő, hogy észre sem vettük, amikor eljöttünk, hogy majdnem egy óra volt és a buli még nem is ért véget... a kókuszos-csokizást  a gőzben már nem is vártuk meg.

 

Köszönet a szervezőknek, mindenért.

 

Előzmény: Raymond. (2977)