nazareth Creative Commons License 2016.11.07 0 2 100382

Csak kipróbálás után olvasom el  a használati utasítást. Egyrész ennyit bírnia kell

 

Nem is azt mondta Dampf kolléga, hogy a dekóder nem bírja, felrobban, leég, és teleszórja anthraxszal a a szobát. Csak annyit, hogy az emberekből lassan kihall minden problémamegoldási képesség, még az sem jut eszükbe, hogy a legkézenfekvőbb megoldást (a hivatalos utat) maguktól megkeressék.

 

Nem vicc, meg lehet nézni a gyakorikerdesek.hu-t, hogy hány "Mikor uralkodott Mátyás", "Hányban volt a '48-as felkelés", "mennyi négyzetgyök kilenc" jellegű kérdést tesznek fel és várják a válaszokat. Majd megsértődnek, ha a válaszadó nem guglizza ki helyettük...

 

Ezzel a véleményével egyébként nincs egyedül Dampf, feltehetőleg ezt az oldalt sem ő csinálta, hanem valaki, akit nagyon bosszantott a jelenség :)

 

 

Ha elsőre nem működik valami, akkor ott gáz van, túlbonyolított, célszerűtlen valami

 

Na, azért ennyire ne általánosítsunk. Egyrészt nem elsőre működésről volt szó, hanem egy funkcióról (ami talán doksi nélkül is kideríthető, ha valaki végignyomkodja a funkciógombokat, de semmiképp nem egyértelmű).

 

Másrészt egy hangdekódernek 66 állítási lehetősége van. A DCC-szabvány pedig pusztán annyit tesz lehetővé, hogy egy akármilyen központról egy akármilyen dekódernek valamilyen sorszámú regisztereibe valamilyen számokat írj, valamilyen funkciókat kapcsolgass, és pont. Ebből kell kihozni, amit lehet. És ebből ennyit lehet kihozni, nem fogsz magadtól rájönni.

 

(Harmadrészt pont a fentiek miatt írta meg a gyártó a kelezési útmutatót, és rakták fel a gyártó, forgalmazók honlapján a teljes kezelési útmutató.)

 

OFF

Nem tudom, hogy ipari környezetben mennyire vagy jártas, ott a különféle műszerek, frekiváltók máig is nagyon hasonló problémákat jelentenek. Adott egy műszer, amin van valami hétszegmenses kijelző, meg három-négy gomb, ebből kell kihozni mindent. És adott esetben egy frekiváltónak van 150 paramétere. Ha szükséges (az esetek 90%-ában az), az ember leül, és átnyálazza az útmutatót. Bár ott ugye az ember rá is van kényszerítve, mert a gép enélkül valóban felrobbanhat, leéghet, és teleszórhatja a szobát anthraxszal :)

Előzmény: GOLAZ111 (100380)