debramorgan Creative Commons License 2016.11.06 0 1 2936

Mi 6 napot töltöttünk HK-ban egy hónapja, nem volt Octopus kártyánk.

Yau Ma Tei metrómegállónál laktunk Kowloon szigetén, összesen 1x taxiztunk, amikor megérkeztünk. Nehéz volt a csomag, fáradtak voltunk, szóval egyszerűbbnek tűnt. A vasútállomástól (Hong Hom) a szállodáig 30 HKD volt a viteldíj. Úgy emlékszem, 22 az alapdíj, és utána talán 200 méterenként emelkedik 0,8 HKD -ral az összeg. Szerintem HK-ban Kínához képest drága a taxi.

Kowloon simán bejárható gyalog, mi legalábbis gond nélkül elmentünk gyalog délen a kikötőig, nyugaton az Olympic parkig, északon pedig a Prince Edward megállóig.

Lantaura pl. az Olympic megállótól átszállás nélkül el lehet jutni. Van ott az Olympic megállónál egy hatalmas pláza, aminek az aljában van egy olcsó Michelin csillagos dim sum étterem (Tim Ho Wan). Érdemes kipróbálni.

Tipp: a legolcsóbb közlekedési forma a villamos, a busz és a komp. A metró valamivel drágább, Kowloonból HK-szigetre vagy Lantaura kb. 25 HKD/fő körüli áron lehet eljutni.

A reptérre az A21-es busszal menjetek, a Nathan Roadról emlékeim szerint 22 HKD/fő áron vitt ki bennünket a reptérre, és kb. 40-50 perc volt az út. Ennél minden nagyságrendekkel drágább.

Előzmény: nanus0085 (2934)