kinekafoglya Creative Commons License 2016.11.04 0 0 3164

Szia!

 

Hasonló cipőben járok én is, csak nekem PSA-m van, 1,5 éve, 46 évesen.

Egyelőre csak NSAID gyógyszerekkel próbálkoztak, egyik sem jött be, metotrexánt egy belgyógyászati probléma miatt nem tudtam elkezdeni. 

Egy éve HP-t találtak a gyomromban, várni kellett a kiírtásával, meg a kontrollal, vagy félévet.

Az eradikáció nem bizonyult jó ötletnek, mert a legújabb kutatások szerint (HVG 43. heti száma:

http://hvg.hu/instant_tudomany/201643__helicobacter_pylori__gyomros__lakotars__egy_janusarcu_bakterium) ez a baci az immunrendszer része, hiánya esetén fellángolnak az autoimmun folyamatok.

A gasztroenterológusok szerint, amíg a protokoll része az eradikáció, addig ne reklamáljak.

És a helyzet tényleg rosszabbodott, 2 hete napközben beáll a nyakam, reggelre megfájdulnak a rágóizmaim, nekem is megfájdultak a térdeim, majdhogy mozgásképtelen vagyok.

Éjszaka alig tudok aludni.

Teljesen lehangol ez az állapot, korábban rengeteget mozogtam (úszás, futás, kondi, kerékpározás), most meg alig vánszorgok.

A kilátások sem rózsásak, a gerinc érintettsége és a még mindig akut emésztőrendszeri problémáim (felszívódási zavar) miatt nem szedhetek immunszupresszáns szereket (még injekcióban sem, ugyanis az enzimeken keresztül bejut a gyomorba is). Marad a biológiai terápia, ami szintén immungyengítő.

Már a gondolattól is elborzadok, nem elég a bajom, majd még a gyenge immunrendszer miatt jönnek az őszi, téli fertőzések ....

Tényleg nem egyszerű....

G.

Előzmény: Macskanaci (3149)