maya40.1 Creative Commons License 2016.11.04 -1 0 1917

Valaki szólhatna azért neki, hogy a javított kiadások ritkán jók. Pláne, ha  a rajongók már az elő verzióval is elégedettek voltak. Ez könyvre épp úgy igaz, mint a filmes adaptációkra.

Példaként ott a GOT másik "valkingded"-je a Gyűrűk Ura-trilógia sorsa. Újabb és újabb kibővített, és rendezői és a wc-s néni elképzelése szerinti kiadások jöttek és egyre több veszett el az eredeti filmek varázsából. Főleg mert a mittomén hanyadik változatnál már a szinkron is változott és teljesen fel voltam háborodva, hogy Samu szájában a "kolompér" kurmplivá változott :D

 

Vagy a másik vérző sebem, az a kegyetlen, ifjúságromboló, öldöklésekre rávevős Született gyilkosok, amiből az első verzió egy igazi "gyilkos" szatíra volt, és aminek a rendezői változata egy szimpla vérengzés-orgiává silányult az amúgy okkal leforgatott és aztán szintén okkal kinyesett részek visszapakolásától.

 

És ha már Walking Dead: csak  nekem van teli a hócipőm azzal, hogy némely buggyantak egyfolytában versenyeztetni próbálják a két sorozatot? Egy darabig még elröhöncséltem a mémeken, de mostanra már nagyon unom.

Előzmény: divaoni01 (1913)