---:Jani:--- Creative Commons License 2016.10.28 0 0 47573

"Szerintem ez a történet nem Mardekáros történet, hanem Griffendéles."

 

Miért, ki mondta, hogy mardekáros? :) 

 

 

"Lehet, hogy azért ez a témaválasztás, mert a NagyAsszonynak lelkiismeret furdalása van a Tűz serlege miatt? Minden rendes kultúrában a csalással bejutó játékost kizárják. Mai napig nem értem, hogy DD miért engedte, hogy Harry elinduljon a Trimágus kupán."

 

DD csalinak használta Harry-t. Van egy ilyen rossz szokása, ugyanezt már ellőtte előtte a Bölcsek Kövében is. 

 

Egyébként, elvileg nem volt Harry-nek választása, versenyeznie kellett. Bár érdekes kérdés, hogy hogyan kényszerítette volna ezt ki a verseny, ennek a szabályait sosem definiálta az írónő. Egyébként egyetértek abban, hogy a 4. könyv, bár a kedvencem, már az alapsztorinál nagyon hibázik. Varázsvilág ide vagy oda, egyszerűen nem hihető, hogy egy több száz éves múltra visszatekintő, évtizedek (-századok?) óta halott versenyt nemzetközi összefogással feltámasztanak, és aztán hoppá! az egyik iskola 2 jelöltet indít, és ebbe kis mormogás után mindenki csak úgy beletörődik. Az lenne a minimum, hogy az egészet elhalasztják, és vizsgálatot rendelnek el. A Serleg tüze kialudt, és nem éled fel a következő Tusáig? Akkor így jártak.

 

Amúgy azt a versenyt mindig a Roxfort házalja? Mert a másik két iskolának elég nehéz lenne titokban tartania a hollétét, ha ott rendeznék a versenyt :D Ez fura, mert asszem még írják is, hogy az iskolák felváltva rendeznek.

 

 

 

"Számomra Harry hiteles. Pont olyan bunkó, mint fiatalkorában, csak most hatalommal kiegészítve."

 

Na, ezzel megleptél. Harry-t sok kritikával lehet illetni - elsősorban azzal, hogy buta, és nem vesz észre olyan dolgokat, amik kiszúrják a szemét -, de azt pont nem mondtam volna róla, hogy bunkó lenne. Ron bunkó, az oké, de ő mindig is suttyó volt. Harry mitől bunkó?

Előzmény: paskat2 (47572)