Kaqkk10.1 Creative Commons License 2016.10.27 0 0 129628

a gyógyszergyártós fajtája..

Én is kénsavval állítom a pH -t ha kell tudom, hogy nem desztillál át rajta. :)

Vegyiparban bevett szokás , hogy úgy tisztítanak csöveket készülékeket etc. , hogy az üstben(reaktor) erős szerves sav (hangya vagy ecet sav) vagy kénsav vizes odatát melegítve elforraljak azt, végig járatják a megfelelő helyeken és a csővezeték  végén egy kondenz edényen lecsapatják, ezek a savak melegen szinte minden szennyezőt oldanak feltapadt olaj, zsír,leégés, vízkő etc. szinte fém-zománc  tisztára a lényeg hogy nem kell fizikai tisztitás. Ha nincsen 'durva' szennyezés akkor a sima 2-3 báros gőz is elegendő a tisztításra.

Ezt az eljárást a költség hatékonysága és környezetbarátossága miatt használják illetve a forró gőzölt ecetsav kénsav hatékonyabb mint a hideg áztatás de nem olyan káros mint a forró savban történő áztatás.

 

Én próbáltam -működött - 5 l ecetsav kb 20 literes vizes oldatát elforralni a főzőben és végig járatni a páracsövön és a leengedett hűtő spirálján  kb 3 órán keresztül  , hát legalább 2 szer majd megfulladtam az ecet  gőztől illetve összecsődültek az utcán járó emberek meg a szomszédok. Kénsavval nincs szagélmény, hatása még jobb, viszont a koncentrációt alaposan meg kell választani, a forró nem elég  híg kénsav is viszi savállót fölég a hegesztésnél viszont ha jól be van állítva működik, 

Mivel nálam nem szempont a gazdaságosság és kb két literrel feltudom tölteni a spirált, rezmester1 ajánlásait meg fogom próbálni csak a hűtőt feltölteni akkusavval hidegen  , hátha bejön.

Ha nem, akkor  marad, a kénsavas próbálkozás mondjuk 0,5 százalékosról indulva persze nyilván az lenne a megoldás, ha nem égetem oda de ahhoz meg idő kell az meg nincs és sajnos nem is lesz .....

A végén azt még hozzá kell tennem, hogy a főzöm előzőéletében illóolaj lepárló volt, sikerült íz mentesre kimosnom és pálinka főzősre befogni , viszont ha odaégetek, valamit jön ez a barna nyák az égettség íze és megint beköszön a kamilla és a cicka illata. 

üdv.:

K

Előzmény: foxrudi (129620)