tisztavíz_ Creative Commons License 2016.10.26 0 0 13854

Gondoltam, hogy nem lesz könnyű a lemez (itt jönnek ki a hullámpapír előnyei). A Coverlux-tól amúgy is rendelek borító anyagot, ha náluk van vastagabb lemez, akkor kérek pár ívet. Egyébként kezdetnek elég lesz a 2.5mm-es.

 

Eska-nak van weboldala. Itt azt hansúlyozza, hogy nagysebességű gépekre tervezték. A felhasználási területe hasonló mint a szürkelemezé, de nem tudom van-e különbség doboz szempontjából. Pécsi üzlet kínálatában találtam EskaBoard-ot szürkelemez árban. A fehér egy változata, de több féle van.

 

Láttam valahol falemezt,  ami nemrég felmerült itt is. "Fésű" mintával lenne érdemes összeilleszteni a lapokat, de sajnos sem műhelyem sem szerszámom és nem is annyira egyszerű mint látszik (láttam erről egy elég jó kis videót, ha érdekel valakit előkeresem). Ha erre adnám a fejem, legjobb lenne ha asztalos csinálná meg az egészet. A dobozt utána ugyanúgy be lehet vonni csak sokkal erősebb lesz szerintem.

 

A dobozokra tennék cimkéző "ablakot", az ebbe helyezett papírra írnám fel a tartalmát. Gondolom a fóliát el kell felejtenem, mert a ragasztó nem fogná meg, de felesleges is, a cimke nem tud kiesni.

 

A nagyobb dobozokra nem ártana fogantyú. Talán megfelelő vastagságú kenderkötél szimplán/duplán megtenné, szerintem menne a dobozokhoz. Bombabiztosan kellene odafogni, fogytán vagyok az ötletekkel. Van bazi erős műanyag lemezem, ezzel megerősítve a doboz két oldalát, sok kábelkötegelővel talán menne. A műanyag lemezt talán palmatex-el lehetne a szürkelemezhez ragasztani?

Előzmény: GPF (13853)