arvaiz69 Creative Commons License 2016.10.26 0 0 125224

Sziasztok!

Ma végre összeraktam az új Workzone WZTS 2000 körfűrészgépemet! Az összeszerelés alatt rögtön feltűnt, hogy az oldalszélesítő asztalkák jóval masszívabbak, mint a korábbiak.  A gép asztala öntvény alumínium, ennek nagyon megörültem. Később azonban leellenőriztem az asztal felületének egyenességét, de szomorúan kellett megtapasztalnom, hogy átlóba van benne vagy 3- 4 milliméter. Összeszerelés alatt vagy 5 csavar menetét sikerült megszakítani.  Az asztal közepénél, a fűrészkorongnál van egy kivehető műanyag darab. Ez már törött volt mikor kivettem a gépet a dobozából.

 

 

 

Sebaj, előbb vagy utóbb úgy is akartam ez helyett a műanyag helyett keményfából készíteni egy odavaló deszkát. A fűrészkorong tekerői nagyon jól működnek. A párhuzamvetető sajnos nem párhuzamos a fűrészkoronggal. A fűrészkorong eleje és hátulja között 4 milliméter eltérés volt. Szétszedtem a párhuzamvezetőt és az egyik csavar alá egy alátétet raktam, de még így sem volt tökéletes, ezért az egyik oldali támasztó részt kicsit megreszeltem. Na így már jó lett. A gép bekapcsolásakor azt vettem észre, hogy ennek a 2.000 wattos motornak az indítása nagy hanggal jár. Számomra kimondottan ijesztő! Hiába újabb kiadású gép, sajnos  lágyindítást  nem raktak a motorba. Megítélésem szerint nagyon kéne bele, sokat segítene a motor élettartam hosszabbá tételében. Ja és a fűrészeléskor azt tapasztaltam, mintha ütne a fűrészkorong. Gondolom nem a korong a rossz, hanem a tengellyel nem jó valami. Az új 24 fogú fűrészkorong volt a gépben felszerelve, a vágási felülettől nem voltam elájulva.  Nem tudom a korong ütése, vagy az életlensége miatt, de a vágott felület kissé durva.  Majd venni kell bele egy jó lapot.  Ma csak a próba kedvéért fűrészeltem vele, de holnap 4 db 4 méteres borovi pallót kell felfűrészelni. Kíváncsi vagyok milyen benyomásom lesz a kipróbálás alkalmával. A párhuzamvezető beállítása, leszorítása, jobb a réginél. Nekem kényelmesebb használni. Ja és ami még lényeges lehet, hogy az asztal alatt a fűrészkorong teljesen bevan burkolva. A műhelyporszívót csatlakoztattam a fűrészgéphez, fűrészelés közben elég hatékony volt az elszívás.  A gép alján nincs burkolat, ez nagyon jó, mert a beeső forgács a földre tud esni. A régebbi kiadású gépnél  a motor alatt volt egy burkolat amiben a beeső forgács beakadt, nem tudott leesni , és az a bennmaradt fűrészpor előbb utóbb jól feltornyosult a motor mellett. A bent rekedt fűrészpor rontotta a hűtést is.  

Ha ezt az öntvény alumínium asztalt sikerült volna teljesen síkra megcsinálniuk, akkor egészen jó fűrészgép is lehetett volna belőle!

 

Szóval röviden ennyit az értékelésről!

 

 

Üdv.: Zoli