Törölt nick Creative Commons License 2016.10.25 0 0 125096

Szia!

 

Én Baritól kaptam kölcsön ebből a készletből egy 19-es forstnert (nem tudom eléggé megköszönni neki), merthogy nekem is 19-es a tengelyem és a szalagcsiszolóhoz még én csináltam az ékszíjtácsákat. Szóval én megúsztam hogy vegyek egy ilyen készletet:

 

https://www.uni-max.hu/aghelyfuro-keszlet-16-reszes/d/

 

Megnézem van-e ilyen 19-es laposfúróm, és hogy mennyire cuppanós a furat, de a fenti forstner az nagyon szép szoros likat ad. Csakhát ezért az egész készletet megvenni, tudom nem költséghatékony. Én "majd" megveszem, mert vannak benne érdekes forstner méretek. De a korongcsiszolónál most megoldom kúpos szorítós ékszíjtárcsával. Ami nálad meg nem jó, illetve nem kell.

 

Illetve ... most hogy felemlegettem, ugye ezt már ajánlották neked hogylehetne, és megbeszéltük hogy miért nem (merthogy nincs elég anyag a kúpos szorító után) Nadeha jobban végiggondoljuk ..... csak nem tudom ilyet szabad-e, lehet-e egy ilyen ékszíjtárcsával, mondjuk egy 80-as átmérőjűvel:

 

Nyilván egy ékpályásra gondoltam, csak a mibimnél nem volt ilyen kép. És átmenő furatra, azaz az ékpálya mindkét "szélét" átfúrni. Csak nem tudom milyen anyagból van az ékszíjtárcsa és hogy szabad-e (lehet-e) így megfúrni. 

 

A szakértőbbek mit gondolnak?

 

Nos ha lehetne, ezzel 2 legyet csapnál agyon: 1. a méretpontos furat kérdését. 2. Meg a tökéletesen kiegyensúlyozott rögzítő csonk kérdését. És lehet hogy 4 furat is bőven elég lenne. Amit megnézek neked: hogy lenne-e elég hely mondjuk 6-os furat készítésére. Egy ilyen ékszíjtárcsa (a 80-as átmérőjű pl) 20mm széles. Azaz egy 18mm-es bútorlap felfogatása egy 50-es M6-os csavarral megoldható lenne. Csavarfej besüllyesztve a csiszolókorongba, fakötésű alátéttel, másik oldalon önzáró anya plusz rugós alátét, plusz sima alátét. Csak egy ötlet. Egy 80-as tárcsa plusz a hozzá való 19-mm-es kúpos szorító bruttó 2163 HUF (+1500 HUF szállítás ha személyesen nem tudod átvenni) lenne.

 

19-es forstner téma: keresgéltem én pl a gepdepo -n is 19-est, meg máshol is de vagy én vagyok béna, vagy nincs egyke 19-es, csak az a fenti unis-készletes.

Előzmény: feketefelhoo (125088)