Makkázó Creative Commons License 2016.10.24 0 0 6570

Üdv Mindenkinek!

Tanácsot szeretnék kérni.

Igen rég óta vagyok ügyfele a Citibanknak. Közel két hónapja, 2016. szeptember elején a Bank jelezte, hogy néhány adatom hiányzik, melyeket pótolni kell.

Akkor telefonon – mely beszélgetést rögzítették – bediktáltam a kért adatokat, illetve jeleztem a banknak, hogy ha kell személyesen pótolom (személyi igazolvány száma, érvényességi ideje, lakcímkártya száma, érvényességi ideje stb…)

Kistelepülésen pedagógusként dolgozom minden nap 8-16 óráig, így hétköznap nem csak nekem, de a kollégáim többségének sincs lehetőségünk rá, hogy személyesen intézzünk ügyet a banknál, mellesleg e banknak sem Nyíregyházán, mely a megyeszékhelyünk, sem  a szomszéd megyében Debrecenben nincs már fiókja, ahová valamilyen úton-módon személyesen el lehetne menni, ha nagyon szükséges lenne. 

Akkor a telefonban a banki ügyintéző azt mondta, hogy a bank egyik képviselője ki fog jönni személyesen, hogy lakásunkon felvegye a hiányzó adatokat. Ezt mi teljesen korrekt, ügyfélbarát megoldásnak tartottuk.

Eltelt két hónap és nem jött az ügyintéző - ez idő alatt többször jeleztem hogy az idő telik, az ügyintéző pedig még nem jött..

Jött viszont egy tértivevényes levél ma 2016.október 24-én, miszerint a Citibank felmondja a számlámat két hónapos felmondási idővel, mely alatt, ha személyesen pótolom a hiányzó adatokat, akkor a számlámat továbbra is fenntartják.

 

Csak a levél végén jegyzik meg, hogy a bankszámlához, bankkártya használathoz, hitelkerethez való hozzáférésemet 2016.október 24-én ( épp ma, a levél kézhezvételének napján) korlátozzák.

 

Tehát jelenleg nem férek hozzá a számlámhoz, a pénzemhez, nem jött ki személyesen az ígért ügyintéző és nincs a környezetemben a banknak fiókja, ahol - esetlegesen szabadságot igénybe véve – intézkedni tudnék. Ma már kétszer hívtam a bankot... 350 km-re vagyok attól a helytől ahol személyesen intézkedni tudnék (Budapest). A fizetésem a számlámon van, amihez nem férek hozzá.

Mit tegyek????

Köszönöm a válaszokat.