Nessi55 Creative Commons License 2016.10.21 0 0 18733

Nem vagyok ,,hasonló hívő", hosszú évek próbálkozásai és tapasztalásai leszoktattak arról, hogy  újabbnál újabb csodaszereket kipróbáljak. Így nem fogom megvenni a linkben ajánlott szert sem.

Ettől függetlenül a két sav nem ugyanaz, és nem az különbözteti meg egymástól őket, hogy szintetikus vagy természetes, mind a kettő létezik mindkét formában.Sokan keverik össze, mert mind a kettő savanyú, és előfordulnak a gyümölcsökben, de más a hatásuk.

A citromsavat 1776-ban fedezték föl, kémiai képlete: C6H8O7.

Az aszkorbinsavat 1920-ban fedezték föl. Akkor még hexuronsavnak nevezték a szerkezete után, de a hiánya miatt kialakuló skorbut betegségből eredeztetve lett aszkorbinsav, és létfontosságú vitamin volta miatt sorolták a vitaminokhoz, és kapta a közismertebb C vitamin nevet. Kémiai képlete: C6H8O6. (Biológiai hatásának a vizsgálata köthető Szent-Györgyi Albert nevéhez)

Bocsi a ,,kémia óráért", de az említett termékleírásban ez helyesen szerepel.

Hogy a termék hatásos-e, azt nem tudom. :)

Előzmény: Rózsaromantika (18728)