harald_gormsson Creative Commons License 2016.10.20 0 0 24202

Köszönöm! Adtál pár hasznos tippet.

Gyanítom, hogy a keveréssel lesz a probléma. Bár megforgattam rendesen, amikor tudtam (minimum 10 percenként), de párhuzamosan főztem a másikat és valószínűleg nem foglalkoztam eleget ennek a cefrézésével.

Érdekes, hogy a másik, egy erősebb Stout, mutatott hasonló tendenciát, de nem ilyen mértékben. A maláta-víz arány ott is ugyanilyen volt, mindent tök ugyanúgy csináltam, viszont az simán hozta a 1,090-es OG-t (kalkulátor szerint 1,099).

Tételesen végignézve a pontjaidat, biztos, hogy legközelebb jobban figyelek a keverésre és tovább tartom a 65 fok körüli tartományban.

A kicefrézés elhagyásától egy kicsit félek, de egy próbát mindenképpen megér.

A máslást is folytatnom kellett volna talán. Itt már a mennyiséggel és a megfelelő edények számával voltak komoly problémák.

 

 

Előzmény: bwing (24201)