Köszönöm! Adtál pár hasznos tippet.
Gyanítom, hogy a keveréssel lesz a probléma. Bár megforgattam rendesen, amikor tudtam (minimum 10 percenként), de párhuzamosan főztem a másikat és valószínűleg nem foglalkoztam eleget ennek a cefrézésével.
Érdekes, hogy a másik, egy erősebb Stout, mutatott hasonló tendenciát, de nem ilyen mértékben. A maláta-víz arány ott is ugyanilyen volt, mindent tök ugyanúgy csináltam, viszont az simán hozta a 1,090-es OG-t (kalkulátor szerint 1,099).
Tételesen végignézve a pontjaidat, biztos, hogy legközelebb jobban figyelek a keverésre és tovább tartom a 65 fok körüli tartományban.
A kicefrézés elhagyásától egy kicsit félek, de egy próbát mindenképpen megér.
A máslást is folytatnom kellett volna talán. Itt már a mennyiséggel és a megfelelő edények számával voltak komoly problémák.