rferi Creative Commons License 2016.10.20 0 0 124703

"Én nem mondom, hogy soha-semmit nem vizsgálnak be fizikailag is - de ezt jobbára csak szúrópróba-szerűen, feljelentésre, vagy egy durva baleset nyomán teszik."

 

ez is rendben van, mert ezt nem neked, vagy az importőrnek kell elvégeztetnie, hanem a gyártó szerzi meg a minősítést, a gyártástervezés során.

Tehát megterveznek egy védőeszközt, majd legyártanak belőle x darabot, amit átadnak a minősítő intézetnek, akik azt bemérik. A végén nem is marad általában más, csak szétcincált szemét, mert többnyire a teljes pusztítási soron végigmennek.

És amit ott tapasztalnak, annak alapján kapja meg a termék a minősítést.

Utána már csak a gyártás során magát a technológiát ellenőrzik, a cég maga ugye folyamatosan, és meózza is, illetve a minősítő intézet szúrópróbaszerűen.

Ezen felül, ha bármikor felmerül a gyanu, hogy a termék nem megfelelő, mondjuk egy munkás halláskárosodást jelent, és kártérítést kér, vagy ha valami baleset történik, vagy ha a munkavédelmi ellenőrzésen derül ki valami a felügyelőnek- aki hatóság, ugye.

 

Illetve vannak minősített életvédelmi eszközök, amiket darabonként is ellenőriznek.

Például az összes alpinista felszerelés, karabiner, kötél, beülő, heveder, vagy a rakományrögzítő spaniferek, emelőszemek, emelőláncok, stb.

Ezeket minden darabot ellenőriznek.

Előzmény: GPS (124694)