degrassi Creative Commons License 2016.10.20 0 0 19396

Sziasztok!

 

Automata öntözőrendszert tervezek jövő tavaszra, ebben kérnék segítséget. Sajnos későn találtam rá a fórumra, már pár dolog adott, ami az eddigiek alapján nem a legjobb (pl. Elpumps 1500 házi vízmű).

 

KÚT: Ami biztos, hogy 40 liter/perc vizet ki tudok venni belőle a jelenlegi szivattyúval, 3.2 bar nyomáson.

Azt nem tudom, hogy hol van az üzemi, stb vízszint, de ha órákon keresztül használom, akkor sem homokol. Régebben egy orosz szivattyúval 60 liter/perc volt a vízkivétel, akkor sem homokolt. A ház eladója persze semmit sem tudott mondani a kútról. 5/4-es szívócső megy le, a szivattyútól coloson megy tovább. Hétvégén pontosan lemérem a vízhozamot, de a 40liter/perc tuti, ettől csak több lehet. :)

 

A mellékelt rajzon látható a kert. A fekete részek nem locsolandók, valamit a jobb oldalon lévő, üres, kiszélesedő rész sem. Egy négyzet fél méter. Jelöltem a vízkivételi pontot (colos). A pici zöld pötty kis fa, a hosszú zöld pedig sövény.

 

A három kis pötty spray esőztető, sajnos gardena, 25-ös KPE csővel. A pici, hátsó részt teljesen lefedik, egészen a vízvételi pontig.

 

Kérdéseim:

-Felmerült bennem, hogy ha már úgyis felásom a kertet, akkor ezt a részt is rendesen meg lehetne csinálni. Kérdés, hogy érdemes-e, mivel rendesen beöntözi a területet, és egy körre pont jó, itt a legszebb a fű is.

-Ekkora vízhozamnál érdemes lehet mp rotator fejeket venni, vagy jó a sokkal olcsóbb spray is?

-Kültéri, vagy beltéri vezérlőt lenne érdemesebb venni? Beltéri esetén a kivezetés nem lenne gond, kb a víznyerő hely környékén tudnám kivinni a házból a vezetékeket.

-A legfontosabb: valaki tudna egy sematikus ábrát csinálni a körökről?

 

A sövényt külön körre gondoltam csepicsővel, a nagy fehér rész mellé valahova meg egy vízkonnektort külön körön, de mágnesszelep nélkül.

 

Biztosan lesznek még kérdéseim, de egyelőre ennyi, és előre is köszönöm  a válaszokat!

 

Üdv,

 

http://kepfeltoltes.hu/view/161020/kert_www.kepfeltoltes.hu_.jpg