körte51 Creative Commons License 2016.10.19 0 0 129384

Nekem ,nem vegyésznek a pálinkakészítés folyamán ,jó esetben, csak a cefrefőzés közben látható,megfogható , megkóstolható . Ez az olaj, ami minden főzésem első részétől a végéig kiválik, változó mennyiségben az előszesz felületén ,ráragad az edények oldalára ,ez az anyag mindig egy, legyen az alma ,vagy barack ,nem változik, egyformán rosszízű ,büdös ,szinte hányingert keltő anyag! Nekem nem hasonlít oldószerre ,de Panyiknének igen. Itt van lehetőségünk csökkenteni a mennyiségét ,de csak a tetejéről szedem le ,ami fölúszik. Az pedig ,hogy ez a rosszízű olaj miért maradjon benne a lehető legtöbb ,ami nem okoz opálosodást, ízhibát, ehhez az olajhoz  tapadnak az aromák, amiktől,hosszan tartó ízélményben lesz részünk! Ez az olaj is szükséges, egy számomra jó pálinka, gazdag , telt élményéhez !

Előzmény: bucee2 (129378)