GraceVivi Creative Commons License 2016.10.17 0 0 53019

Szeretek sokat kérdezni. :D Látszik, hogy nőből vagyok.

 

A talajban 2 csomag valamilyen homok van(amit árultak), amit fél órán át mostam át, hogy tiszta legyen a víz amikor mosom, majd kis tablettákat kellett tennem a beültetett növények tövétől nem messze.  Ezenkívül azon a részen, ahol nem volt növény (mert úgy gondoltam csak az akvárium egyik felében lesznek, most már nem így gondolnám) ott kavics van. Valószínűleg beszerzek akkor ilyen Manado talajt, ha kapok. :)

 

Ha jól jártam utána Pakson a vízkeménység 12nk, a tesztcsík is ezt mutatta. Ez nem tudom milyennek számít egy akváriumban. Amennyiben lehet ilyen vizet vásárolni és nem nekem kell vele ügyeskednem nekem csak öröm. :D 

 

Felírtam ezt az Aquatant. Ilyet biztos kapok ott, ahol vásárolni szoktam.

 

A halakat az általad leírt módszer szerint raktam be én is az akváriumba, de fogalmam sem volt, hogy pl. növényekkel is így kell eljárni, most már figyelek erre is.

 

A szőlőtőkét kb. 3x főztem ki és 1 hétig sikáltam fogkefével, hogy minden lekerüljön róla, de már előre is kezelve volt. Azért a biztosra mentem és ahogy látom a halak imádják nyalogatni(?).

Örülök akkor, hogy a mohával nem lesz gond, tényleg tetszenek és mutatósak nagyon (nekem).

 

Ha egyszer elkészülök végleg (szerintem hétvégén), akkor majd csinálok egy új képet, hogy hova is jutottam. Addig még kérdezősködöm és tanulok.

 

Az akvárium elvileg 31cm magas (furcsa, sokkal magasabbnak tűnik a teteje miatt).

Előzmény: joskabacsi (53018)