GraceVivi Creative Commons License 2016.10.17 0 0 53017

Óh, szóval lehet tök fölöslegesen dobtam ki a kis növényemet =/ Ezt azért szomorúan olvasom. Beszerzek még akkor ilyen kis igényű palántákat az üzletből és bízom benne, hogy jól fogják bírni. :)

A vizem csapvíz. Nekem azt mondták "csak" annyi a lényeg, hogy álljon a víz 1-1.5 hetet és rakjak bele nitrivec-t. Egyéb infókkal még nem látott el senki sem sajnos.

A növényeket nem hagytam akklimatizálódni előtte. Nem is tudtam, hogy van ilyen =/ Akkor ültettem be őket még mielőtt feltöltöttem az akváriumot, azóta csak az anubias került be, de neki semmi baja.

A 11W az LED világítás.

 

Kezdem egyébként úgy érezni, hogy kipakolom az egész akváriumot és kezdem előről az egészet. Mondjuk 20x ennyi növénnyel.

 

Azt megkérdezhetném, hogy mikor kell az egész akváriumot kipucolni? Milyen gyakorisággal, mennyi idő után mehetnek vissza a halak meg ilyenek, mert ezt még nem nagyon találtam. Algásodásom nincs, a kis algaevőm nagyon szorgosan járja körbe az akváriumot és a fát/tárgyakat.

 

Gondolkodtam gömbmohán. Van szép nagy szőlőtőkém és az még szebb lenne, ha itt-ott belepné a moha vagy ez nem az a fajta, amelyik megtelepszik az ágakon?. Jó ötlet, vagy felejtsem el?

 

Jelenleg amúgy nincs gondom a víz picit barnás színén kívül (gondolom ez a szőlőtőkétől van). De ez sem zavaróan barna.

Előzmény: joskabacsi (53016)