Törölt nick Creative Commons License 2016.10.16 0 3 2087

Válaszolok sorban:

- Igen, eléggé át van alakítva, de a mag ugyanaz. Találtam én is pár (6db) bánkúti fotót a FORTEPANON, egyiken egy jó nagy jelzéssel, szerintem kék lehetett, 1932-es a kép. A link egyből a bánkúti fotókra mutat.

Fortepan

 

- A táblák megvannak teljes pompájukban, igen az útelágazásnál. A Másfélmillióban itt még zöld, közúti táblák álltak, ezek az autóforgalom letiltása után kerülhettek ki, valószínűleg ahogyan mondod a '80-as években.

 

- A Diabáz barlang körül mind a jelzettség, mind a táblák irtózatosan rosszak.

A táblákat ismerjük, totálisan félrevezetőek, és itt volt egy oszlopon 8-10!

Na, ezek alapján akartak a Nagymezőre lejutni, de a jelzettségről is sokat elárul hogy nem találták a megfelelőt. (egyszerű zöld +)

Ez azért lehetett mert ebben a kereszteződésben a rengeteg szürke paca ráadásul a jelzések ész nélküli kavalkádjával párosult, korona alakú jelzés, kétféle biciklis, piros, kék stb

8-9 emberről volt szó, egyszerű kirándulókról.

Nekik elég lenne egy ilyen kereszteződésben 2-3 (JÓ!) tábla, és maximum néhány egyszerű jelzés, de ami az utóbbi időben jelzésfestés címén megy az nagyon kedvez az önmegvalósító "pikasszóknak", csak éppen a tájékozódást nem segíti az egyszerű kirándulók számára.

 

- A Tátrának még most is a hatása alatt vagyok, többször megnézem a fotót és visszaképzelem magam a kilátóba, mert élőben valami csodás élmény volt! 

 

Előzmény: turistamúlt (2086)